лампа за маслото на двигателя
-
- Автомобил: Ford Galaxy
- Двигател: 1.9 AFN
лампа за маслото на двигателя
Здравеите! Понеже не открих във форума тема за подобен проблем реших да пиша.Става въпрос за следното нещо: когато карам по магистралата известно време със скорост 130 - 150 км.,след като изключа от скорост лампата за маслото започва да присветва при подаване на газ загасва, като покарам малко с по ниска скорост се оправя и не присветва. Mаслото е 10W-40 ,няма още 3000км. от както е сменяно заедно с филтъра.При каране с по ниска скорост няма проблем .Ако има значение двигателя е АЕЕ.Моля за съвет , ако някой е имал същия проблем.
Последна промяна от rim на Пет 07 мар 2008 22:00, променено общо 1 път.
- security_g
- Автомобил:
- Двигател:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: лампа за маслото на двигателя
rim написа:Здравеите! Понеже не открих във форума тема за подобен проблем реших да пиша.Става въпрос за следното нещо: когато карам по магистралата известно време със скорост 130 - 150 км.,след като изключа от скорост лампата за маслото започва да присветва при подаване на газ загасва, като покарам малко с по ниска скорост се оправя и не присветва. Mаслото е 10W-40 ,няма още 3000км. от както е сменяно заедно с филтъра.При каране с по ниска скорост няма проблем .Ако има значение двигателя е АЕЕ.Моля за съвет , ако някой е имал същия проблем.
Ето ти съвет......преди да пишеш провери!!!!лично аз съм писал поне 10 пъти.....а колегите преди мене още 100х10!!!!
Има и статия в раздел "полезни".......мноооого добра....относно системата за ранно предупреждение на ФВТолкова често срещан проблем и при нашите ДВГ,че колегите хванаха мазоли по пръстите да пишат и обясняват....ама кой да чете?
изобщо не ми се пишеше за това ма то така или иначе поне само дано аз сам изгорял;
та имах абсолютно същия проблем, може би две седмици наред, и миналия петък стана голямата беля, както карах на магистралата с около 3000-4000 оборота 120-140 км/ч, маслото светна, колкото може бързо изгасих двигателя проверих маслото имаше, резултатът беше смляни биелни лагери, за друго още не знам защото чакам да ми започне ремонта, но по добре си проверете налягане там клапън на филтъра и каквото още се сещате
та имах абсолютно същия проблем, може би две седмици наред, и миналия петък стана голямата беля, както карах на магистралата с около 3000-4000 оборота 120-140 км/ч, маслото светна, колкото може бързо изгасих двигателя проверих маслото имаше, резултатът беше смляни биелни лагери, за друго още не знам защото чакам да ми започне ремонта, но по добре си проверете налягане там клапън на филтъра и каквото още се сещате
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
.
ksp84 написа:изобщо не ми се пишеше за това ма то така или иначе поне само дано аз сам изгорял;
кофти трапка колега!

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
ksp84 написа:изобщо не ми се пишеше за това ма то така или иначе поне само дано аз сам изгорял;
Стига страхотии бе колега....ама мъъъничко се напънете да прочете какво пише из форума по въпроса пък после съветвайте...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”