пп.колата има газова ур.
показания температура на таблото
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
здравейте,видях темите за температурата но като този случей не,моля (молим)за помощ от колегите,на един Г3 ABU 1.6 93-а (не този от гаража)му играеха оборотите от дълго време сама се форсирваше или пък ги губи и изгасва на кръстовищата.днес след като изгасна мн.трудно запали закарахме я на Ваг-ком.не знам така ли се казва ако не е така не се смейте...човека каза температурен датчик.смени го той...и сега на въпроса,колата загря включи перка на 95.6* по неговия монитор,а вътре на таблото стрелката на 112*.
майстора каза че може да се оправи ама било сложно и бърникане и ни испрати по живо здраво.ясно че тая стрелка на таблото ходи много надясно ами как да я оправим.благодаря.
пп.колата има газова ур.
пп.колата има газова ур.
- mariovasi
никой ли не знае... 
- mariovasi
термостата е сменян преди месец.не надува мъркучи.не губи антифриз на ваг ком показва че перка включва на 95.6* а по табло 112* как да оправим стрелката.явно тя не показва вярно 
- porostorm
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: показания температура на таблото
Ми или проблема е в уреда на таблото или в датчика, който сте сменили.mariovasi написа:термостата е сменян преди месец.не надува мъркучи.не губи антифриз на ваг ком показва че перка включва на 95.6* а по табло 112* как да оправим стрелката.явно тя не показва вярно
- mariovasi
благодаря колеги,засега така ще върви колицата,пък и собственика вече посвикна че 112* всъщност е 95*,въпреки че грешно показание на таблото не е приятно.и то доказано че е грешно. 
- tsok
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,бях писал по -един сходен проблем .Моя уред на таблото показваше 70градуса при включена перка на охлаждането.Първо смених датчика за температура,с новия показваше колкото и с стария .Смених и термостата ,същата работа температурата не мърда по-нагоре от 70 градуса.Остана уреда, за мое учудване уреда ми работи перфектно на друго табло ,един колега има голф като моя смених ме уредите неговия показва пак 70 градуса на моето табло.Остана проблема да е таблото.Решението е\ ако не искаш да смениш таблото разбира се\изолирах уреда от таблото ,подадох му плюс след контактния ключ.Масата която минава през датчика за уреда им сложих 48 ома съпротивление и работата заспа.Сега кове 90 градуса при загрят двигател .За да стигна до това решение ,съм си играл един месец, температурата съм я мерил с лазарен пистолет, таблото съм го свалял поне 20 пъти,сменил съм над 10 съпротивления.Дано съм ти бил полезен.
- mariovasi
Е това е,колега ти къде беше досега бе пич
правим го и ще пишем резултати.ако е "жива" темата.иначе благодарско.
- amigoto777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На стария ми пасат пак така показваше гришно и ходех при едни момчета които се занимават с аларми и единия ми е съсед да гледах какво правеха-сваляха ми километраж ,оборотомер ,абе изобщо всичко което трябва да следиш по време на каране о от задната му страна сменяха нещо като съпротивление или нещо от сорта ,само знам че имаше 3 крачета въпросния елемент и че струваше 30 стотинки .
- stinka
- Автомобил: pasat b5 i pasat b3
- Двигател:
/
уреда на таблото е ,и аз имах подобен проблем.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
golfarata написа:стабилизатора на таблото...........
Цъ! По-скоро са му шибнали едно тримерче, че да си го връткат, а не да сменят резистори като луди дорде се отлепят пистите на платката
Стабилизатора (оригиналния) срува над 10 лЪвчета, а почтизаместителят му, uA7810 под левче е трудно да се намери
смени си термостата и датчика
ама като ги сменяш,гледай да са един вид за една определена температура и за опр модел и за опр кола(марка) и да нямаш грижи!ако термостата и датчика са ти на различни температури, няма как да не загрява!и провери перката ти в коя посока духа!да не е да връща въздуха на обратно кам радиатора вместо да го завихри кам двигателя!надявам са да сам ти помогнал!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”