Здравейте колеги,
Имам Голф 4 1.9 ТDI AHF. Преди няколко дни (когато валя снега) както си карах изведнъж започна да мига лампата за маслото и зумера изписка 3 пъти. Веднага спрях и проверих дали има масло, имаше малко под максимума и явно не беше това проблема. След като видях че има масло реших да запаля и да видя дали пак ще мига лампата като този път освен че лампата мигаше и стрелката на оборотомера отиде на 0. Понеже седмица преди това бях закачил един издаден камък и откачих кората под двигателя си помислих че от локвите нещо се е намокрило и след като изсъхне ще се оправи. Оставих колата около 6-7 часа и след това пробвах да я запаля и се получи пак същото, само че този път при паленето оборотомера поработи около 2 секунди а лапмапа започна да мига след 5. Понеже трябваше да замина извън страната я оставих на един приятел да я закара да я тестват и там са казали че проблема е в таблото където имало чип който често правел проблеми. След като порових малко с търсачката намерих тема с подобен проблем при поло
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... C%E5%F0%E0
само че ме разубедиха да не купувам този регулатор на напрежението защото при мене алтернатора зареждал и едва ли е от този регулатор.
Интересува ме някой колега сблъсквал ли се е с такива проблеми и евентуално какви са решенията им.
Проблем с оборотомера и лампата на маслото на Голф 4
Следобяд взех колата и понеже не беше карана няколко дни като запалих всичко си беше ок. Покарах я няколко километра но лампата не светна и всичко си беше нормално. След няколко часа обаче като я запалих, отново оборотомера падна и светна лампата за маслото. Понеже ми се наложи да мина около 15 км ми направи впечатление че поне 3 пъти в движение оборотомера се оправяше за малко и лампата гаснеше но след това пак се връщаше на старото положение. Може да се окаже наистина че причината е махнатата кора под двигателя понеже от дъжда и локвите се мокри и прави тези проблеми
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”