Колата тресе при всякакви обороти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kole7o
Автомобил: VW PASSAT B6
Двигател: BKP

Колата тресе при всякакви обороти

Мнениеот kole7o » Пон 24 мар 2008 23:25

Здравейте колеги! С риск да си навлека гнева на много от вас искам да ви попитам нещо. Става въпрос за колата на майка ми, която не е фолксваген а е пежо 306, 1,4i. Проблема е следния - когато включа на скорост и потегля след като премина на 2-ра и по-горните скорости колата тресе и просто не върви.По този начин е доста трудно да се движи колата тъй като за едно нормално изпреварване трябва да се премине на 2-ра примерно и да се форсира до около 80км/ч.Дали може да е от задръстен катализатор? Пиша ви тук защото знам, че има много компетентни хора, които разбират от всякакви коли, а не само от VW. Надявам се, че ми помогнете да решим проблема, защото макар колата да не е моя често се возя в нея и е много дразнещо това. :cry:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 25 мар 2008 0:27

На дядото (на жена ми бащата) Мерцедеса тресе заради скъсан тампон.
Посмъртно не можеш да го натиснеш, за да видиш дали ускорява, че ще ти испадат пломбите! :(
Провери ги. Специално този на мотора отзад.

anton_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton_bg » Вто 25 мар 2008 0:31

колата тресе и просто не върви.

Ако добавиш и това че шуми ужасно, кажи на майка ти че просто са се объркали и са и продали дизел иначе колата си е наред. :lol: :lol: :lol:

Ама за бензин наистина нетипично и мисля че колегата е близко с възможната причина.

Потребителски аватар
sa6o_bandita
Автомобил:
Двигател:

тампон

Мнениеот sa6o_bandita » Вто 25 мар 2008 7:36

колега това е тампон на двг

Потребителски аватар
kole7o
Автомобил: VW PASSAT B6
Двигател: BKP

Мнениеот kole7o » Вто 25 мар 2008 9:36

Тя колата всъщност се форсира, но не набира скорост, а само тресе. Благодаря за отговорите. Ще погледнем тампона на двигателя.

Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Мнениеот designer1 » Вто 25 мар 2008 10:00

Не че съм спец ама ако колата леко притриса като и даваш газ по баир на висока предавка, демек включил си трета и си на 1500-2000 оборота и настъпваш иако педала до ламарината в даден момент изведнаж оборотомера се изтрелва на максимални обороти но колата не ускорява въобще. Това е само преплъзващт съединител тои преплъзва когато е много натегнат. Значи по нанадолнище ако му дадеш рязко газ нема да го усетиш по равно ако му дадеш рязко газ на 4-та примерно караш с 1500 оборота и го насъпваш рязко мозе и да го усетиш може и Не , тругни да катериш баир това ше си показе но съединителя трябва да се охлаби или да се смени поне феродото. не са скъпи имам колега с същотото пеж тои го смени скоро.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”