Здравейте,
как да разбера дали катализатора е за смяна.
Голфа е 96г. 1.8Мi Automatic.
По километраж е 113.000 км. - "а дали е така кой ще ти каже...?"
Катализатор на Golf3 1,8Mi дали е за смяна
- Leppard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Изминаваш съвсем малко разстояние с напълно студена генерация - от порядъка на 1-2 км най много. После е добре да качиш колата на канал и прекарай ръце по гърнетата и тръбите. Ако катализатора ти се е загрял ама бая за това малко разстояние значи е задънен, другото което може да пробваш е да ринеш педала на газта рязко 2-3 пъти и ако усетиш мотора да се дави, кашля, киха и т.н следователно е затапен т.е. отново проблем в катализатора. В такъв случай го сваляй защото аз така карах с затапен мотор около година и резултата не закъсня, вдигна се налягането в мотора (поне така ми обясниха) и ми изби гарнитура на главата.
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Режи и махай тоя катализатор .Аз вчера я свърших тази работа , майстора сложи нова тръба заедно със меката връзка и сега всичко е на 6 . Преди колата се давеше около 3500 оборота и при подаване на газ едвам дигаше оборотите . А сега стига до прекъсвач без проблеми и звука и набирането се подобриха значително 

Общо взето нямам проблеми с вървенето и всичко изглежда наред, с изключение на разхода на ГАЗ - 20л./100км. градско 10-11л./100км. извънградско (аз за това се и замицлих да го махна). Но за това съм пуснал друга тема в ГАЗови...
Днес така или иначе съм решил да го махна, така че, после ще видиме резултата.
Днес така или иначе съм решил да го махна, така че, после ще видиме резултата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”