Борд компютър на Г4 не работи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Борд компютър на Г4 не работи

Мнениеот forski » Сря 16 апр 2008 19:30

Колата е тази от гаража,проблема се състои в това че като дам на контакт в горната половина на дисплея лампите светват масло,еърбег,подгряване и т.н.След като запаля всичко си изгасва това добре обаче в долната част на дисплея не показва нищо все едно го няма ни ума ни дума.Това нормално ли е,не трябва ли да показва моментен разход да сигнализира за предстояща смяна на масло,температура на въздуха и разни такива неща???Като чета разни теми по въпроса за борд компа на всеки все му показва по нещо а моя все едно го няма и дисплея е сложен само за украса,работи само горната половина долу няма никой.Инъче примерно лампата за горивото светва,зумера си работи и уж всичко е наред.Дайте акъл ко става?

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Сря 16 апр 2008 19:40

може просто да има лоша връзка точно с този дисплей, прооблем в кабел е възможна причина.Най добре е да посетиш някой жичкаджия.

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Сря 16 апр 2008 19:42

Сигурен ли си, че имаш такъв?

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Re: Борд компютър на Г4 не работи

Мнениеот Ицку® » Сря 16 апр 2008 19:44

forski написа:Това нормално ли е,не трябва ли да показва моментен разход да сигнализира за предстояща смяна на масло,температура на въздуха и разни такива неща???Като чета разни теми по въпроса за борд компа на всеки все му показва по нещо а моя все едно го няма и дисплея е сложен само за украса,работи само горната половина долу няма никой.Инъче примерно лампата за горивото светва,зумера си работи и уж всичко е наред.
Става това, че имаш само MFA( т.е дисплея под оборотомера).Там показва стойностте за разход, температура, средна скорост, часовник и т.н. .И при мен е така въпреки, че нивото на оборудване е Highline.Виждал съм същия като моя на който си му бачка борд компютъра който е в средата.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 16 апр 2008 19:58

Ами и аз това се чудя дали има изобщо такъв,как мога да разбера дали изобщо има борд комп?Отсрани на лостчето за чистачките ги няма стрелките от които се настройва а инъче под оборотомера е часовника обаче незнаех че там ги показва тези стойности като моментния разход,утре ще човъркам там да видя какво зайче ще излезе :roll:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 16 апр 2008 20:09

Дали не е сменяно таблото?

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 16 апр 2008 20:19

Незнам колега,тъка я взех колата. :roll:Това с диагностика ли може да се разбере?

ikonoma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ikonoma » Сря 16 апр 2008 20:39

forski написа:Ами и аз това се чудя дали има изобщо такъв,как мога да разбера дали изобщо има борд комп?Отсрани на лостчето за чистачките ги няма стрелките от които се настройва а инъче под оборотомера е часовника обаче незнаех че там ги показва тези стойности като моментния разход,утре ще човъркам там да видя какво зайче ще излезе :roll:

Щом ги няма стрелките забрави за борд компютър.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Сря 16 апр 2008 20:58

forski написа:Това с диагностика ли може да се разбере?

Да може и без диагностика -щом нямаш управлението и дисплея стои тъмен нямаш борд,а по вероятно таблото да е сменяно поради някаква причина.

KENTAWAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KENTAWAR » Съб 19 апр 2008 13:22

А я да питам възможно ли е на Г4 без борд да се смени таблотои да се сложи лост с комадването и да се пусне борд комп да работи. т.е да си се досложи като екстра или ще е по сложно.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 19 апр 2008 15:10

То по принцип невъзможни неща няма,аз не съм мислил за този вариант струва ми се доста скъпо а може и да греша :roll: :roll:

KENTAWAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KENTAWAR » Съб 19 апр 2008 18:00

forski написа:То по принцип невъзможни неща няма,аз не съм мислил за този вариант струва ми се доста скъпо а може и да греша :roll: :roll:

При теб нещата са почти готови само един лост за управлението ти трябва ама незнам дали другото е вързано както трябва. При мен на 5-цата темпомата така си го пуснах само с лоста а и малко настройки на компа на колата. така че мисля че би трябвало да стане. ще го мисля и ако намеря решение ще пиша в темата.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 19 апр 2008 18:22

Дали ще стане само с лост :roll: трябва да разпитам тук там то на практика си има всичко само някой трябва да се намеси софтуерно и ще стане мамка му :heeeavy metal Ако някой колега я е правил тази манипулация да не се притеснява да сподели :D

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Съб 19 апр 2008 22:49

трябва да се погледна(пробва)мисля че е окабелено фабрично при всички ТДИта за борд и ти трябва лост за командване и табло със самия борд в него,но трябва да се пробва защото може и да не стане :wink:

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Нед 20 апр 2008 9:19

ще я закарам някой да я погледне и ако трябва да се сменя табло няма да се занимавам,ако е само до лостче и настройки може :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”