Въпрос за спирачки на Голф 4 TDI-ARL-150 коня

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
golf_tdi_150
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за спирачки на Голф 4 TDI-ARL-150 коня

Мнениеот golf_tdi_150 » Съб 17 май 2008 12:58

когато купих голфа преди 1 година колата спираше по добре от сега, а сега съм с чисто нови предни дискове и задни и нови накладки и са минати около 2000 км колата спира но не е както трябва, от време на време когато натисна спирачката и пусна има едно съскане в педалите и постепенно затихва, дори и понякога когато изгася двигателя се чува изпускане на въздох много странно съскане от педалите и след секунди отсшумява, и другото което не ми хаесва е че ако натисна 3 пъти педала на спирачката последователно един след друг на третото натискане педала става твърд и няма спиране колата се движи и не спира това не беше така по преди, някой има ли идея каде и към кой да се обърна за помощ, че някаде ще се наспирам такова усещане имам а тази кола си върви доста добре а не спира?????? за да спра по преди натисках с лекота педала и спидаше сега ми трябва сила и не спира така както трябва, съскане или по точно испускане на въздох от сервото ли е не зная от към педалите се чува много е странно натискаш педала пускаш съска и постепенно отсшумява при повторно натискане пак съска и пак така , друг път пък не съска и пак не спира как трябва?????

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Въпрос за спирачки на Голф 4 TDI-ARL-150 коня

Мнениеот badjo-vw » Съб 17 май 2008 14:39

golf_tdi_150 написа:когато купих голфа преди 1 година колата спираше по добре от сега, а сега съм с чисто нови предни дискове и задни и нови накладки и са минати около 2000 км колата спира но не е както трябва, от време на време когато натисна спирачката и пусна има едно съскане в педалите и постепенно затихва, дори и понякога когато изгася двигателя се чува изпускане на въздох много странно съскане от педалите и след секунди отсшумява, и другото което не ми хаесва е че ако натисна 3 пъти педала на спирачката последователно един след друг на третото натискане педала става твърд и няма спиране колата се движи и не спира това не беше така по преди, някой има ли идея каде и към кой да се обърна за помощ, че някаде ще се наспирам такова усещане имам а тази кола си върви доста добре а не спира?????? за да спра по преди натисках с лекота педала и спидаше сега ми трябва сила и не спира така както трябва, съскане или по точно испускане на въздох от сервото ли е не зная от към педалите се чува много е странно натискаш педала пускаш съска и постепенно отсшумява при повторно натискане пак съска и пак така , друг път пък не съска и пак не спира как трябва?????
колега питай ваското той е човека

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 17 май 2008 15:18

за да го 4уваш откъм педалите зна4и сервото е тръгнало да си ходи(за смяна)сори

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Съб 17 май 2008 15:23

golf_tdi_150 написа:когато купих голфа преди 1 година колата спираше по добре от сега, а сега съм с чисто нови предни дискове и задни и нови накладки и са минати около 2000 км колата спира но не е както трябва, от време на време когато натисна спирачката и пусна има едно съскане в педалите и постепенно затихва, дори и понякога когато изгася двигателя се чува изпускане на въздох много странно съскане от педалите и след секунди отсшумява, и другото което не ми хаесва е че ако натисна 3 пъти педала на спирачката последователно един след друг на третото натискане педала става твърд и няма спиране колата се движи и не спира това не беше така по преди, някой има ли идея каде и към кой да се обърна за помощ, че някаде ще се наспирам такова усещане имам а тази кола си върви доста добре а не спира?????? за да спра по преди натисках с лекота педала и спидаше сега ми трябва сила и не спира така както трябва, съскане или по точно испускане на въздох от сервото ли е не зная от към педалите се чува много е странно натискаш педала пускаш съска и постепенно отсшумява при повторно натискане пак съска и пак така , друг път пък не съска и пак не спира как трябва?????

колега обезвиздуши си 1 спирачките на самотек е най добре не с помпене на педала , провери си сервото ( имах подобен проблем 1 маркучле се беше сцепило което влиза в сервото на много лошо място поксипола помогна и сега си ок ) успех и все пак иди на сервиз ;)

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Съб 17 май 2008 15:29

junakov написа:
колега обезвиздуши си 1 спирачките на самотек е най добре не с помпене на педала , провери си сервото ( имах подобен проблем 1 маркучле се беше сцепило което влиза в сервото на много лошо място поксипола помогна и сега си ок ) успех и все пак иди на сервиз ;)

както е казал и niks76 щом го чува откъм педалите..............
едва ли обезвъздушаването ще му помогне много.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 17 май 2008 20:44

И аз мисля че сервото е тръгнало...
Време е за ново.... :roll: :roll:

Потребителски аватар
everlastt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот everlastt » Нед 18 май 2008 9:14

колко може да струва ново серво?

Потребителски аватар
golf_tdi_150
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_tdi_150 » Нед 18 май 2008 11:55

най вероятно е сервото или някой маркуч но гадното е че не постоянно съска и се чува а когато отида при някой майстор и му обясня какво става точно тогава никво съскане никъв шум и когато му кажа че колата не спира както трябва и майстора се качи и пробва как спира колата ми казва следното ти си луд тази кола спира прекалено добре, ходи му обяснявай после че има проблем и че аз знам как е спирала преди и как сега и преди при сяко натискане на педала имах спиране а сега натискам спира натискам спира мо малко натискам не сприра вдарвява се педала и леко леко спира и потъва, единственото което винаги се вижда като проблем е това на третото натискане няма педал няма спиране твърд педал и ако задаржиш леко ама много бавно потъва и почва да спира се едно не може да навакса сервото незнам какво статава ама за мене колата ми не спира защото знам как спираше за секи майстор си спира и се когато отида да погледне някой не съска, а най много съска когато сутрин запаля студена колата тогава съска повече и се чува най добре но за 20 секунди и отсшумява при натискане и пускане на педала понякога пак съска понякога не, с по ниски скорости горе доло спирам но тая кола се кара зверски и понякога ми се налага да натисна и да пусна педала един двапати за да не запаля дисковете и накладките и сещатели се с 220 ако го направя на третото натискане едвам спирам така ми се вдарвява педала че ужас, искам да питам който кара Голф 4 TDI когато натиснете педала на спирачката поне трипати сяко натискане е спиране по един и същи начин или не е така, при мене сяко натискане е почти не спиране, за мене сервото не може да навакса или е тръгнало да се скапва или нещо го мъчи испуска въздух, но не може да се хване от каде е не е постоянно. незнам но карам и друг голф TDI 99г. TDI 110 коня той има такива спирачки че ако натисна с такава сила с която спирам с това TDI силното направо ще сизхварча от прозореца, няма такова спиране много спира и то с лекота, 10 пъти по добре от силния голф ем е с по малки дискове и накладки.

iceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iceto » Нед 18 май 2008 13:02

извинявай колега, но ти май постави рекорд - 17 реда с 2 " . " и 3 " ," и нито една главна буква.
Глава ме заболя доката се мъчех да го прочета :evil:

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Нед 18 май 2008 15:04

junakov написа:

Колега ходи на майстор ПРОВЕРИ СИ МАРКУЧИТЕ ПРИ МЕН СЕ БЕШЕ СЦЕПИЛО ТОЧНО КАДЕТО ВЛИЗА В СЕРВОТО(маркуча от към стъклото) ЗАЛЕПЕНО Е ВЕЧЕ И СИ ОК и на мен ми казваха че си ие отишло ама стана 250 - 300 лева му изкат 2-ра ръка ново не знам колко е успех . :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”