Проблема с дясното ел стъкло е следният: когато отворя стъклото и го остява за малко така без да го пипам след няколко минути ПОНЯКОГА копцхето въобще не реагира в нито една от посоките , понякога след малко като опитам пак проработва, а когато не иска да проработи като ударя вратата, или сваля кората и ударя по болта на механизма(явно от вибрациите) проработва. Това което направих е:
1. Разглобих ел. мотора и го почистих- изкарах доста мрасотия междудругото. След това проблема продалжи да се проявява.
2. свалих управлението (една платка) и я вклучих- само нея кам куплунга на вратата и започнах да си играя с копчето. След като натиснах десеттина пати и слуцхах как релето си работи- подава ток накрая на платката изведнаж спря да щрака и ток нямаше, според мен проблема е в платката, но дали е вазможно релето да е повредено. Чел сам че на други коли тези релета за централно заключване и други дават подобни проявяващи се дефекти.
Благодаря.
електрически стъкла които работят когато си пожелаят
-
- Автомобил:
- Двигател:
- sashoskiora
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
интересното е цхе удара жина ги помага. даже когато бях сложил само платката и когато спре да функционира , удрям я в крака си или където ми е удобно и пак работи - до следващия път. а когато махам кората за да стигна до механизма проработва чак когато го ударя с чука по ел мотора- кадето е и платката и вс останало
- Cocolino
- Автомобил:
- Двигател:
Имах същия проблем
Има в механизма нещо като вадичка, в която седяло нещо, трябвало да е вътре
Когато затвориш силно вратата и то излиза или при силна дупка, после като удариш пак и си влиза - там където удрят е правилно, защото си влиза отново... Но незнам как се оправя
А преди месец се нервирах и го треснах силно и от тогава нямам проблеми
Има в механизма нещо като вадичка, в която седяло нещо, трябвало да е вътре
Когато затвориш силно вратата и то излиза или при силна дупка, после като удариш пак и си влиза - там където удрят е правилно, защото си влиза отново... Но незнам как се оправя
А преди месец се нервирах и го треснах силно и от тогава нямам проблеми
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Колеги, при мен проблема е обратен.Вие се оплаквате от не работещи стъкла, а аз от работещи повече от колкото искам. На предна лява врата се отваря когато си поиска. Обикновенно го прави при влючване на ляв мигач при изпреварване или вклюмване на дълги светлини, понякога и при дъжд. Свалях кората гледах и никъде не видях оголени проводници . Някой патил ли е от подобно нещо ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”