Здравейте,
Искам да попитам къде се намира врътката на фара за регулиране на късите светлини на двусекционен фар, но не тази за нагоре надолу а тази за странично стесняване и разширяване. Трябва ми понеже си направих реглажа за височина но сега виждам, левия фар свети в съседното платно, а десния осветява тротоара и имат нужда да се посвият малко.
къде се намира врътката на фара за регулиране
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
На самият фар има две врътки които са направени със едри "зъби", ако не са ти счупени и се въртят лесно става доста бързо.Бъркаш с една голяма права отвертка и започваш да въртиш в посоката към която искаш да се променя светлината от фара.Ако не мърда означава, че неможе да се регулира дадения фар.
И следва отваряне на капачката на фара, местене на рефлектора(мануално), докъто не изпълни твоите очаквания за светлина и подпираш,за да не се мести, с нещо рефлектора.
Успех
И следва отваряне на капачката на фара, местене на рефлектора(мануално), докъто не изпълни твоите очаквания за светлина и подпираш,за да не се мести, с нещо рефлектора.
Успех
- Разузнавач
- Автомобил:
- Двигател:
з
колега аз 2 пати правих този номер на око и пак се убиха хората да ми пресвяткват вечер.Затова отидох в СБА и за 4 лв и 10 мин. момчетата си свършиха работата мн добре .Даже с уреда ми провериха и др. фар,но той си беше ОК
Re: з
Разузнавач написа:колега аз 2 пати правих този номер на око и пак се убиха хората да ми пресвяткват вечер.Затова отидох в СБА и за 4 лв и 10 мин. момчетата си свършиха работата мн добре .Даже с уреда ми провериха и др. фар,но той си беше ОК
Колега в кое СБА? аз жиевя в Емил Марков и тук има пункт в който ги прегледаха на машинката и сичко уж добре, само че като изляза на път светят в различни посоки, машинката не хваща разсейването което се получава в далечината

blinder написа:На самият фар има две врътки които са направени със едри "зъби", ако не са ти счупени и се въртят лесно става доста бързо.Бъркаш с една голяма права отвертка и започваш да въртиш в посоката към която искаш да се променя светлината от фара.Ако не мърда означава, че неможе да се регулира дадения фар.
Успех
Колега, аз на височина ги регулирах, тази вътка която е в малкия процеп между калника и фара си работи, има само още една която е посредата между късите и дългите, именно тя ли е за стесняване или и тя е за височината на дългите?
да колега едната ти вдига светенето на фара другата ляво/дясно.На моя единия фар тези неща неработя и си е приключение, но сега мисля че го оправих.Ама нов си е майката.
Неможе в ЦБА да не са ти го оправили, защото тази машинка си има скала и те си знаят докъде, а това че те не са го оправили като хората е друг въпрос
Неможе в ЦБА да не са ти го оправили, защото тази машинка си има скала и те си знаят докъде, а това че те не са го оправили като хората е друг въпрос

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”