Проблем при стартиране на студен двигател на голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
gflex
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем при стартиране на студен двигател на голф 3

Мнениеот gflex » Сря 04 юни 2008 21:47

Колеги, първо се извинявам, че такъв профан в автомобилизма като мен се осмелява да ви нарича "колеги", но така е прието и второ разлистих търсачката, но нищо няма по тая тема.
От няколко дни имам следния проблем с голфа ( Golf 3GL 02/1995 г. 1.6 101 коня, АЕК двигател, бензин, няма газова): Сутрин като тръгвам за работа едвам-едвам стартира двигателя. Въртя ключа, стартера започва да върти, но двигателя въобще не стартира. Подавам газ, двигателя пак нищо не отбира все едно до него не достига никакво гориво. След десетина опита (може и по-малко, но понеже съм афектиран ми се струват много) имам чувството, че вече стига някакво гориво и двигателя започва да дава някакви признаци. Въртя пак стартера, натискам газта, но започва да се дави. Кашля, кашля и пак не стартира. Отново въртя ключа, двигателя сякаш е готов, завърта и аз доволен пак давам газ, но вместо да вдигне обороти, пак гасне. Пак го паля, този път го оставам да си работи сам, без да натискам педала. стои на около 1100 оборота и започва ледко да пада. работи примерно 30 секунди и пак реша да дам яко газ - този път не гасне, но "набира" до около 1800 оборота, в един момент спира да реагира, като си стои на тия обороти и след 1-2 сек пак тръгва нагоре. След това вече нямам проблеми. Тръгвам, гърча го яко, върти си оборотите, мощността си я има както и преди, по светофарите не гасне, изобщо все едно не е било нищо. Ако след като е работил, спра двигателя и пак го пусна - нямам проблеми. НО ако остане няколко часа да "отпочине" пак почва суетнята. По-бързо стартира, отколкото сутрин, но пак си е едно въртене и едни опити. Моля ако някой има идеи на какво може да се дължи това, да сподели. Благодаря предварително!

Потребителски аватар
theerazor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theerazor » Сря 04 юни 2008 22:18

Сменял ли си въздушния филтър? Не и давай газ когато палиш! Ще я задавиш после маса бензин докато се оправи. Виж също дебитомера ти дали не е зацапан. Сложи си добавка за инжекцион и после кажи дали се е оправила.

gflex
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gflex » Сря 04 юни 2008 22:42

въздушен филтър е сменян преди 3500 км.

Потребителски аватар
theerazor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theerazor » Чет 05 юни 2008 9:26

gflex написа:въздушен филтър е сменян преди 3500 км.

Тия номера и на мен ми ги правеше ,но след като смених филтър и сипах добавка в бензина не съм имал проблеми при сутрешно палене. Изчаквам си лампичката която е като термометър да изгасне и тогава врътвам ключа. И не и давам никаква газ. При теб може да е проблем запушен горивен филтър или да се е зацапала дроселовата клапа. Тоест горивната помпа и е нужно време да подкачи гориво, ако избързаш или няма да може да запали , или след като запали оборотите ще ти играят защото няма достатъчно гориво. Или въобще няма и да иска да запали. Слагай добавка за инжекция тъкмо ще почисти събралата се мизерия. Даже пак смени въздушния филтър.
Ето тук можеш да видиш как се сменя горивния филтър : http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=91035&start=45

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”