Golf 3 GTI 16V гасне - Проблема е решен.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
naneK
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 GTI 16V гасне - Проблема е решен.

Мнениеот naneK » Пет 18 апр 2008 10:49

Помогнете!
Колата я паля студена... работи около минута докато загрее и почва да гасне (прави големи амплитуди от 0 до 9к оборота около 3-4 пъти след което изгасва)... и от там нататък след като е загряла като изключа от скорост гасне.
Понякога когато съм натиснал съединителя не гасне... потдържа си нормални обороти.
Ходих на елкон... там на компа излезе че регулатора ми за празен ход (т.нар. регулатор за ниски обороти) не работи...
Нов ми струваше 260лв. (Оригинален SIEMENS, поръчвах го от Германия)
...но уви, подменям го, паля я... не гасне 5 минути и си викам ЕЕЕВВВРРИИИИКККАААААА... решен е проблема. След което излизам вечерта на кафенце... и ко га гледам... филма е същия, няма промяна :( :( :( :( :(

ПС. Елкона ми изкара и грешка в ламбда сондата... но човека каза, че може заради регулатора да я вади тая грешка... поради недостига на въздух който той подава.

Къде може да е проблема според вас?

Последна промяна от naneK на Пон 09 юни 2008 0:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
yeti123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yeti123 » Пет 18 апр 2008 10:52

Я вземи да си почистиш дроселовата клапа! При мене този проблем от там го оправих! И провери вакумните пътища дали са ти ОК, мойте 50% от маркучетата бяха прокусани, всички ги смених и тогава разбрах защото дърпаха въздух отвсякъде, и разбрах накрая какво е да имаш 115 магарета под капака!

Потребителски аватар
naneK
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naneK » Нед 08 юни 2008 18:35

Така... проблема излезе от скъсано маркуче за вакуум което излиза от всмукателния колектор (в горе дясно) и влиза направо в кутията за компютара на колата.
Понеже беше скъсано и не се личеше въобще, несъм го забелязал.
И понеже се изръсих 260лв. за регулатор за празен ход, оригинален на SIEMENS... в момента ми е излишен.
Използвал съм го 3 дни... и после смених стария, понеже разбрах, че проблема не е у него телевизор.
Ако някой се нуждае от регулатор за празен ход, ще му го дам на 150лв.

Потребителски аватар
leido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leido » Нед 08 юни 2008 22:26

Радвам се, че си оправил колата, ама я кажи този красив двигатал в твоята кола ли е. Дай някоя снимка (на двигателя), като е монтиран вече.
Изображение
:patriot

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”