Предна емблема на Голф 3.Помощ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Pavlikenski_92
Автомобил: Audi A3
Двигател: ABS 1993

Предна емблема на Голф 3.Помощ

Мнениеот Pavlikenski_92 » Нед 08 юни 2008 20:34

Здравейте.Нов съм във форума и му се възхишавам много.Имам много голям проблем.На нашия голф 3 GL предната емблема е пласмасова.Гледах по магазините че има едни метални много добри и си мисля да взема.Погледнах как да махна тая старата и я понапънах малко и се пукна от едната страна демек кръга.Баща ми ако разбере ще има да зеее много.Моля ви хора помогнете ми.При първа възможност ще взема нова емблема,но незнам как да махна тази старата и ако я махна дали ще мога да сложа новата?Кажете ми как се маха и слага,и дали изощо може да се сменя.А ако знаете и за задната емблема ще съм ви много благодарен.ПОМОЩ!

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Нед 08 юни 2008 20:40

Сваля се решетката, и се вади изотзадзе дет се вика,
ама ако съдя по опита ти с емблемата по добре някой друг да махне решетката :D

Потребителски аватар
Pavlikenski_92

:)

Мнениеот Pavlikenski_92 » Нед 08 юни 2008 20:43

Бе аз уча ДВГ ак ознаеш кво е тва.Опитен съм,но просто напънах малко повече.Кажи как се маха решетката?Някакви чопчета или пък с болтове?Кажи как пък аз ще я махна.И като я махна как се маха емблемата с натиск или???

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Нед 08 юни 2008 20:51

Абе то ДВГто няма много общо с махането на една решетка ама......щом си ги разбираш еваларката ти бичим.

Та значи като отвориш капака решетката ти там е хваната за гредата на колата, освобождаваш я от там и следващата малко по-сложна процедура е , че под фаровете има едни щипчици които трябва да освободиш и си готов.НО много внимавай с тях, че тогава вече бащати може да "зеее" доста :wink:
Успех ти желаем в това начинание.
Аааааа а емблемата е захваната е едни малки чопчета които се разтварят и тя си излиза без проблем :wink:

Потребителски аватар
Pavlikenski_92

:)

Мнениеот Pavlikenski_92 » Нед 08 юни 2008 20:54

Тези щипчици могат да се счупят така ли?Тряяя с по финна отверка да ги бутна???Или може с ръка което ме съмнява.А на емблемата как се махат тези щипки?И на новат емблема денек тряя да има някви отвориче да се захванат там щипчиците така ли е или съм в грешка?

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Нед 08 юни 2008 20:58

Ами на решетката щипкито които са под фара са малко капризни ако не си ги свалял преди, или не знаеш изобщо как :?: Но ако си по внимателен ще успееш, първо малко се повърки около колата и разгледай пробвай без да напъваш и после давай смело и ОТГОВОРНО :D .
А като свалиш маската ще си отговориш сам на въпроса как се маха емблемата.
:wink:

mg design
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mg design » Нед 08 юни 2008 21:04

Колега щифтовете на емблемата са разположени под 120 градуса.Отгоре има един, отдолу са другите два.Бъркаш с пръст през решетката и напипваш единия от долните щифтове и го освобождаваш, после другия долен, и издърпваш докато освободи и горния щифт.После по обратния ред слагаш.Моята така съм я свалял поне пет пъти да я боядисвам, без да свалям решетката.

vw_power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_power » Пон 09 юни 2008 0:05

Като отвориш капака дърпаш маската към теб от горния край и се изважда после отдолу и пак вадиш и накрая с отверка бъркаш под решетката под фаровете - там има едни щифтове - натискаш ги с отверката на горе и дърпаш решетката и си готов - сложно няма - аз моята не знаех как се вади и сам се научих - нищо не можеш да счупиш - пластмасата е еластична

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”