Какво и къде се гледа при покупка на Голф 4 ?!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 4

Мнениеот theone » Нед 08 юни 2008 14:49

leonardo_vd написа:но поне съм сигурен че няма 1,4 или 1,6 с оборудване като на ГТИ

Koe e това "оборудване" дето го няма бе колега? дай малко по-конкретно да видим!?

tzon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tzon » Нед 08 юни 2008 16:38

как да няма highline e моя ,мисля че голф има три вида изпълнение това се води с най голям брой есктри ,нямаго го бях чел за голф, при това изпълнение има климатроник трилачов волан мисля че не при всички е с 4 еар бега, просто това се си води като наи лукс от кам екстри и всякаш моя ми вози по добре от другите карах 1,4 нищо беше без клима без ел.пакета и возията веше различна.

tzon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tzon » Нед 08 юни 2008 16:42

а иначе ко има 100 % провери ако не ми вярваш ако имаш голф 4 отвори багажника и околко резервната гума ще ти пише какво изпълнение е

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Нед 08 юни 2008 16:43

tzon написа:как да няма highline e моя ,мисля че голф има три вида изпълнение това се води с най голям брой есктри ,нямаго го бях чел за голф, при това изпълнение има климатроник трилачов волан мисля че не при всички е с 4 еар бега, просто това се си води като наи лукс от кам екстри и всякаш моя ми вози по добре от другите карах 1,4 нищо беше без клима без ел.пакета и возията веше различна.

HighLine може, Хай Лаит - нема! :))) Има доста повече от 3 модификации, но конкретните екстри не са конкретно обвързани с модификацията - не е нужно да е HighLine за да има всички екстри които ти имаш, та и повече ;) Колата от гаража ми е жив пример за това, без да е HighLine ;) няма всичко разбира се, но набора не е беден ;)

tzon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tzon » Нед 08 юни 2008 17:00

а какво точно значи тогава ? аз това знаех

SACHO7803
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SACHO7803 » Нед 08 юни 2008 17:42

колеги чета тоя форум от година и забелязвам че вместо да си помагате вие се плюете и обърквате.половината от вас са комплексари на тема "бързи коли"_а всъшност карат най одуханото от боклука на блиэкия эапад.че регистрирайте се в някой"формула"форум и не занимавайте хората с простотиите си.4 години съм живял в германия и не съм чул немец да се сбогува с нафтовата си печка преди да е навъртял 400-500х.км.е освен ако не е таркаляна.а на момчето което търси кола на майка си--твърдо 1.4.ако всичко е на 6 тая машинка на магистрала пада на 5-5.5.не напразно швабата е сложил 16винтила.остави играчите да си карат бегачките-те рано или късно се наиграват...

Потребителски аватар
ids59
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ids59 » Нед 08 юни 2008 18:00

SACHO7803 написа:колеги чета тоя форум от година и забелязвам че вместо да си помагате вие се плюете и обърквате.половината от вас са комплексари на тема "бързи коли"_а всъшност карат най одуханото от боклука на блиэкия эапад.че регистрирайте се в някой"формула"форум и не занимавайте хората с простотиите си.4 години съм живял в германия и не съм чул немец да се сбогува с нафтовата си печка преди да е навъртял 400-500х.км.е освен ако не е таркаляна.а на момчето което търси кола на майка си--твърдо 1.4.ако всичко е на 6 тая машинка на магистрала пада на 5-5.5.не напразно швабата е сложил 16винтила.остави играчите да си карат бегачките-те рано или късно се наиграват...

Колега,подкрепям те напълно в това което си написал-карам такъв Г4 и си абсолютно прав!Успех на всички!

Потребителски аватар
fury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fury » Пон 09 юни 2008 6:58

Виж (пробвай) как превключва скоростите, особенно 1-ва и 2-ра.... :wink:

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Пон 09 юни 2008 8:32

theone написа:
leonardo_vd написа:но поне съм сигурен че няма 1,4 или 1,6 с оборудване като на ГТИ

Koe e това "оборудване" дето го няма бе колега? дай малко по-конкретно да видим!?

Eми колега няма ГТИ, което де е под нивото на хай-лайн. Това исках да кажа. Екстри като: Кожа, подгряване на седалките, 12v в багажника, ESP, климатроник, Подлакътник, сензор за дъжд, навигация и още други дребни шукарийки. Такъв 1.4 НЯМА или поне няма ЛУД който има пари за тези екстри и да си земе този мотор под капака. Както казах колегата да се цели от 1.6 нагоре. Ако има парияки да зима и 1.9 тди-ПД

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Пон 09 юни 2008 10:47

leonardo_vd написа:
theone написа:

Eми колега няма ГТИ, което де е под нивото на хай-лайн. Това исках да кажа. Екстри като: Кожа, подгряване на седалките, 12v в багажника, ESP, климатроник, Подлакътник, сензор за дъжд, навигация и още други дребни шукарийки. Такъв 1.4 НЯМА или поне няма ЛУД който има пари за тези екстри и да си земе този мотор под капака. Както казах колегата да се цели от 1.6 нагоре. Ако има парияки да зима и 1.9 тди-ПД

Ами да почна тогава 1 по 1:

1. Кожа е абсолютно стандартна допълнителна екстричка, която както алу. джанти може да бъде добавена към абсолютно всяко купе, без никакво значение от двигателя!!
2. Сензора за дъжд, както и автоматично затъмняващо се огледало са също просто опции на които се слага едно тикче за да бъдат добавени, ако не са включени в модификацията, НЕЗАВИСИМО от двигателя, също както навигация, по-качествени колони, борд комп, климатроник и т.н. Не ми казвай че не си виждал 1.4 с климатроник и нави и борд комп!? :))))
3. ЕSP не зависи също от двигателя а от годината на производство - прилага се на всички голф 4 след 2001ва ако не се лъжа, ВКЛ. и на 1.4 :)

Всички екстри зависят единствено от модификацията + отделните капризи на първия собственик!! Както споменах - съседа ми кара точно такъв 1.4, не се сещам единствено за сензора за дъжд, огледалото и изхода за 12V в багажника. Иначе с кожа, трилъчев волан, климатроник, спорт-комфорт седалки и т.н. и т.н.

Стига вече с тая заблуда че екстрите зависели от двигателя! Това е илюзия!!

А това че няма ГТИ което да е под нивото на хайлайн е съвсем различна приказка! това не значи обаче че няма различно от ГТИ със същите екстри! :))

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Пон 09 юни 2008 15:57

Aма и двамата май говорим едно и също нещо. Да ако колегата ще купува нова кола е друга бира, но той ще взима на старо и такава каквато казваш ти ще е по-трудно да намери, защото са рядкост. Мисля че ми разбра идеята.

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пон 09 юни 2008 16:33

theone, целия форум ли трябва дасе включи в темата зада признаеш че неси прав?логиката ти за 1.4 и highline e мисия невъзможна :idea:

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Вто 10 юни 2008 2:11

Dorian написа:theone, целия форум ли трябва дасе включи в темата зада признаеш че неси прав?логиката ти за 1.4 и highline e мисия невъзможна :idea:

Когато фактите говорят и боговете мълчат:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=49121705&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=14%2C55&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&maxPowerAsArray=56&maxPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=1998-01-01&maxFirstRegistrationDate=2003-12-31&siteId=GERMANY&features=ELECTRIC_WINDOWS&features=NAVIGATION_SYSTEM&features=ELECTRIC_HEATED_SEATS&features=CENTRAL_LOCKING&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=1
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=44400969&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=25200&makeModelVariant1.modelId=14%2C55&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&maxPowerAsArray=56&maxPowerAsArray=KW&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=1998-01-01&maxFirstRegistrationDate=2003-12-31&siteId=GERMANY&features=ELECTRIC_WINDOWS&features=NAVIGATION_SYSTEM&features=ELECTRIC_HEATED_SEATS&features=CENTRAL_LOCKING&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=1

Oще да търся ли за да спрете да обвързвате екстрите с двигателя! leonrado_vd мисля че се разбрахме вече да :) просто неправилно се изказа първоначално :) мисля вече сме на едно мнение, но Dorian явно още не е зацепил идеята :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”