Как да си сменя патрона на контактния ключ
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
Как да си сменя патрона на контактния ключ
та значи един ден след като си изгасих колата и като извадих ключа не чух обичайното щракване на чопчето отвътре което заключва волана при въртене без поставен контактен ключ.проблема беше в това че чопчето се е деформирало и е останало в положение както при вкаран ключ и сега не мога да си заключвам волана.Въпроса ми е как да си демонтирам и монтирам после целия патрон.Как се демонтира механичната и електрическата част на този патрон.Колата е голф 3 абд.
- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
Re: Как да си сменя патрона на контактния ключ
dj_nako написа:та значи един ден след като си изгасих колата и като извадих ключа не чух обичайното щракване на чопчето отвътре което заключва волана при въртене без поставен контактен ключ.проблема беше в това че чопчето се е деформирало и е останало в положение както при вкаран ключ и сега не мога да си заключвам волана.Въпроса ми е как да си демонтирам и монтирам после целия патрон.Как се демонтира механичната и електрическата част на този патрон.Колата е голф 3 абд.
Здрасти колега и аз го имах с предната ми кола този проблем и не беше много лесно разглабянето
1. Сваляш волана
2. Развиваш конзолата с бутона на аварийните, мигачите и фаровете - това цялото се държи с болчета
3. Вадиш фтулката с шлиците /там е големият Зор ако нямаш подходяща скоба/.
4. От срещуположната страна на патрона има едни болчета с гладки глави - взимаш една ножовка и им правиш канал за отверка, отвиваш и това се разделя на две части и отвътрешната страна има едно малко болче, което държи електрическата част към механичната част.
5. След това вземаш новият патрон и виждаш каде на него има една пластина която служи за блокировка в леглото му.
6. Налагаш го до старият и преценяваш каде е на старият тази пластина.
7. Пробиваш една дупка Ф4 на съответното място - натискаш с една отверка и готово, старият патрон е вън от играта
8. Новият само се щраква и после дупката с малко силикон и всичко друго по обратният ред.
Успех

- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”