Акумулатор съвет
Имам Bosch Silver и мисля да го сменям. За няма и година време, два пъти беше напълно разреден, след като колата не беше палена по 2 дни. И всичко замерихме за утечки, няма и няма. Само се чудя като ръсна 200 лв., дали няма още по-голям боклук да взема и т'ва ме спира за сега, пък и сега уж бачка. А и дочух, че много менте работи конкретно на Bosch се въртят в БГ, незнам колко е вярно. Незнам какво да те посъветвам, но марката мен лично веднъж ме излъга.
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
i.e.i написа:А вероятно Bosch са марка Монбат .Не съм убеден,че за надписа на кутията трябва да се плаща с 100% повече. При желание някой запознат може да обясни.

Разликата между BOSCH и Монбат е доста по сериозна от етикета.
BOSCH SILVER серията, са 100% необслужваеми акумулатори, с лабиринтен капак, сребърна легировка на плочите и т.н.
Монбат са необслужваеми по DIN, което значи, че е предвидено достатъчно количество електролит за да не се налага доливане при нормална експлоатация. Няма да изпадам в подробности за повишен стартов ток, капацитет на батериите и т.н.
GIGAWATT наистина е марка на BOSCH, която е прекият конкурент на Монбат. Създадена е за да има ясно разграничаване между 100% необслужваеми и необслужваеми по DIN акумулатори, от един и същ производител.
Надявам се внесох известна яснота

а
Колега greda ,много зависи кой е произвел стоката.
В много BG заводи (не само за акумулатори) само със смяна на кутиите
се променя асортимента.
Тук има колеги работещи в това производство,затова бях написал,че
ако искат могат да пояснят.
В много BG заводи (не само за акумулатори) само със смяна на кутиите
се променя асортимента.
Тук има колеги работещи в това производство,затова бях написал,че
ако искат могат да пояснят.
- vw_Krasi_vw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: а
i.e.i написа:...В много BG заводи (не само за акумулатори) само със смяна на кутиите
се променя асортимента.....
Чак до там едва ли се стига, поне при акумулаторите

Аз, поне до сега, менте BOSCH акумулатор не съм виждал... за разлика от почти всички други техни продукти, които се имитират на поразия

- jbussines
- Автомобил:
- Двигател:
Бе аз се изръсих 165 лв за някакъв WINNER Premium (италянски ама гледам пише произведено в корея ахахаха незнам не разбирам необслужваем капсулован уш и с висок стартов ток)а никой май неги споменава дано да издържи няколко години стария ми монбат приблизително на 4 години беше.
Последна промяна от jbussines на Съб 14 юни 2008 13:51, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз смятам,че ако ще се купува БГ акумулатор,то нека да е обслужваем с винтови капачки на клетките.
Аз преди 2-3 години си купих Монбат,уж необслужваем с "око".Забелязох обаче,че водата му се изпарява (нямам представа защо,нито презарежда,нито недозарежда?!) и съответно окото му побелява...Като побелее това било знак,че аку-то е свършило.Да,ама не.Отварям аз "необслужваемия",наливам му дестилирана водичка по малко във всяка клетка и О,чудо,окото позеленява.Така вече 2 или 3 пъти правя.Не ми е правил никога проблем,нито в студове,нито в жеги.Само че ако пак си купя БГ,то ще е обикновен.
П.С.Имал съм обикновен "Старт" на старото Форд-че и бях изключително доволен от аку-то.
Аз преди 2-3 години си купих Монбат,уж необслужваем с "око".Забелязох обаче,че водата му се изпарява (нямам представа защо,нито презарежда,нито недозарежда?!) и съответно окото му побелява...Като побелее това било знак,че аку-то е свършило.Да,ама не.Отварям аз "необслужваемия",наливам му дестилирана водичка по малко във всяка клетка и О,чудо,окото позеленява.Така вече 2 или 3 пъти правя.Не ми е правил никога проблем,нито в студове,нито в жеги.Само че ако пак си купя БГ,то ще е обикновен.
П.С.Имал съм обикновен "Старт" на старото Форд-че и бях изключително доволен от аку-то.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”