Г2 1.8 GU - загрява?!?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
1800_GT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Г2 1.8 GU - загрява?!?

Мнениеот 1800_GT » Сря 18 юни 2008 6:49

Здравейте съфорумци :D Проблема на хубавата ми количка е следния: вчера стрелката за температурата на антифриза тръгна към жабката!! Стигна най крайното деление. Вярно е че таблото ми свети като коледна елха, ама когато реши да работи винаги ми показва нормална температура .. вчера изби рибата.. след като загря естествено спрях да видя за кво иде реч .. не изхвърляше (видимо) антифриз, вентилатора си въртеше много здраво ( 2-ра степен предполагам), след като отворих внимателно казанчето установих че има движение на флуида ( водната помпа работи) но видях едно местенце откъдето буквално сълзи (мн. мъничко).. да не би затова да захгрява.. снимах го ама не си намерих синия зъб да сваля снимките.. най вероятно според мен това трябва да е някакъв фланец.. намира се между 3-та и 4-та свещ на блока (отляво надясно) в този фланец влиза маркуч от водната помпа и от радиатора (толкова видях отгоре).. на фланеца има бучнати 2 неща с кабеляци, червено и бяло, по скоро ще да дойдат датчици някакви.. и днес сутринта към работа пак взе да накланя стралката към работа.. преди да тръгна беше сух блока и до работа имаше пак малка локвичка (10-15гр. има едно местенце където се събира изтеклия антифриз) Голфа ще го лекувам като по учебник, ако някой може да ми даде адекватно мнение сълзенето ли е виновно за загряването, или скапан датчик, термостат, кофти водна помпа .. или може би от сълзенето да пада налягането в системата и да прецаква работата на датчиците и термостата?!?! Благодаря предварително на всички отзовали се :D Колата е Golf 2 Special 1.8 GU карбуратор, кожено табло, рекаро, малко харчи, мн. върви и си я обичам. Успешен ден на всички :D

Потребителски аватар
1800_GT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1800_GT » Сря 18 юни 2008 7:31

Ако може да ми кажете и адрес на магазин откъдето да си набавя качествени части, ще съм благодарен :D

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 18 юни 2008 9:16

Здравей, колега.
За тия смотани фланци е исписан 1/3 от форума ;) (другите 2/3 е за масла! :lol: )
По всеобщо мнение е едно от слабите звена на VW. Можеш да намериш фланеца сравнително евтино от Ауто+, но вероятно ще трябва да си вземеш няколко, че да не се разкарваш през месец-два :(
По-добрия вариант е Порше-БГ, ама и цената ще да е по-нагоре ;)
Не забравяй, като купуваш, да вземеш и О-пръстена, който седи м/у блока и този фланец. Добре би било и да зачистиш язвичките на леглото на фланеца със шкуркичка ;)
Аз лично мазнах и един много тъничък слой силиконче, при все, че знам, че не е препоръчително, щом си има О-пръстенче предвидено .
Иначе за нещата с кабелчета- да, датчиците за температурата са. Единия ти е за таблото, а другия за карбуратора (автоматичен смукач)
По-притеснителното е, че щом си забелязал някакъв антифриз по блока значи теча е сериозен!
При леко таене по нагорещения двигател всякаква течност се испарява практически мигновенно! За това и доста хора трудно забелязват тази загуба и се чудят къде исчезва водата. Провери и долей системата, да не стане беля!

roni_c
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот roni_c » Сря 18 юни 2008 14:22

Proveri si masloto i ako cvetyt mu e po-bql otpredi,tova ozna4ava 4e garniturata na glavata e propusnala i propuska voda!Ako masloto e pobelqlo ima veroqtnost da se prese4e i zatova vednaga e zadyljitelno da se smeni garniturata i da se shlaifa glavata,da se napravi promivka i da se smenqt masloto i masleniq filtyr!

Тук пишем само на КИРИЛИЦА mod edit: L&R

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”