Уплътннение под предното стъкло?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Уплътннение под предното стъкло?

Мнениеот evgenyh » Пет 30 дек 2005 13:50

Абе гледам сега в "Направи си сам" колега е споделил как се сменя уплътнението под предното стъкло на Г3, та се загледах на мойта и се оказва, че при мен е само пластмасовата кора/ :?: /която даже и не прилепва плътно навсякъде. Дали трябва да има защипана гума под нея, защото при мен явно няма? Аз тамън се бях нагласил да ходя да купувам от тия пластмасовите винтове/щипки/ дето държат пластмасата ама май няма да се размина само с това :? Май това е поредния поздрав от продавачите.
А между другото какви биха били последствията/къде отива водата в такъв случай? При мен засега такива/последствия,течове/ няма слава богу ама???
Ако се окаже, че съм без уплътнение къде може да се купи и колко струва туй нящо?

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Re: Уплътннение под предното стъкло?

Мнениеот landwarrior » Пет 30 дек 2005 13:59

[quote="evgenyh"][/quote]не може при теб да е само пластмасата ,явно е махнато добре и е почистено ,вода трудно може да влезе щото има нещо като ''ръкав'' които събита квото се процеди но винаги може да се случи щом са предвидили уплатнение така че е хубаво да се сложи,аз също искам но не мога да намеря такова ,не мисля че ще е скъпо по принцип

П.П даже исках човека да ми прати от там кадето го е купил но е ''зает'' тъй че ще чакаме некой да каже от каде да си го купим

П.П2 -я ако влезе яко вода от долу е компа така че :oops:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 30 дек 2005 17:20

@evgenyh
И тъй като си свалил кората чисти добре от листа шума , кал. Почисти и отворите в двата края за изтичане на водата и там е пълна скръб от боклуци и кал. Ако имаш филтър на купето го махни и почисти и под него.Точно където е рамката на филтъра отдолу се набиват боклуци. При мен беше избила малко ръжда около шпилките за закрепване на кутията на филтъра. И макар ,че имаше филтър върху перката на вентилатора имаше дребни листа.там игра прахосмукачката.
Офтопик: единият нит / предният на компа беше се скъсал./

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Съб 31 дек 2005 2:08

абе още не съм я свалил/кората/ ама ще трябва :? а иначе аз шумата периодично я изхвърлям - бърникам с адски мъки отстрани - и се вади, а дупките ги ръчкам с нещо за да съм сигурен, че са отворени

Потребителски аватар
Spectre™
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Spectre™ » Съб 31 дек 2005 10:50

Най добре отиди някъде да ти исчмучат всичко с прахусмукачка от от тия мощните дето ги има по автомивките. Аз така направих, за да си изчистя всичкия боклук отдолу. А относно оплътнението на кората, то въобще не прилепва плътно, само гледай да си сложиж всички щипки пак. :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”