Опира гума в заден калник (вежда)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Опира гума в заден калник (вежда)

Мнениеот webdude » Съб 21 юни 2008 9:09

Значи проблема е следния ... при по голямо залюляване на колата (и когато има 2-ма на задната седалка) ми опира в най външния ръб на гумата ...

Проблема се получи след като сложих 15X7 ЕТ 25 195/50/15. Преди бях с 14х6 ЕТ 45 с гуми 185/60/14.

Опира само на лява задна гума ...
Като сменях гумите видях, че вътре в пружината най-отгоре откъм купето има едно черно тяло с формата на цилиндър (от пореста материя подобна на корк) което е скъсано и се е поизронило (и от дясната страна е скъсано, но не се е изронило толкова много.

Въпроса ми е какво е това (предполагам е някакъв ограничител) и дали от него ми е проблема ... колко струва подмяната и така нататък ...

slavipleven
Автомобил: Golf 3 GTI 16v
Двигател: ABF 1994

re:

Мнениеот slavipleven » Съб 21 юни 2008 9:41

Колега ЕТ-то на тези джанти ти е много малко и така джантата ти излиза по-навън от стандартната!Или раздувай калници или си смени джантите със стандартното ЕТ или приблизително около неговата стойност!И си погледни на капачката на резервоара какви са ти размерите гуми с които можеш да караш!Това е моето мнение!Успех!!! :D

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Съб 21 юни 2008 11:51

други мнения ?!
джантите са свалени от голф 3 заедно с гумите ... проблема го има само на задна лява гума

Потребителски аватар
dbanchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dbanchev » Съб 21 юни 2008 11:59

Колега щом проблема ти е само на едната гума да не би да е правено нещо по ламарините вследствие на удър и от това да се получава това триене!? Ако някой майстор си е оставил ръцете и не е оправил както трябва калника..... :(

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Съб 21 юни 2008 12:01

dbanchev написа:Колега щом проблема ти е само на едната гума да не би да е правено нещо по ламарините вследствие на удър и от това да се получава това триене!? Ако някой майстор си е оставил ръцете и не е оправил както трябва калника..... :(

аве тя колата ми е от италия и всички вежди са чуквани ... може и от това да е ...

Никой ли не знае какво е това нещо за което писах в първото мнение и трябва ли да се смени. Възможно ли е да е от него ?

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 21 юни 2008 12:01

корково тяло?
на самия амортисьор имаш шок тампони...ограничават хода на амортисьора при случай че са 100 човека от зад да не кляка.
при двойката има едни гумени навивки на пружината на горния им край...едва ли ще е от тях...
шока на 2ката ги взех за към 15-20 лв 2та...по спомен може и по евтини да са.
смени ги ако пак опира хващаш чука и галантно смачкваш веждата от вътре.обработваш против ръжда и си свиркаш

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Съб 21 юни 2008 12:05

Smoke написа:корково тяло?
на самия амортисьор имаш шок тампони...ограничават хода на амортисьора при случай че са 100 човека от зад да не кляка.
при двойката има едни гумени навивки на пружината на горния им край...едва ли ще е от тях...
шока на 2ката ги взех за към 15-20 лв 2та...по спомен може и по евтини да са.
смени ги ако пак опира хващаш чука и галантно смачкваш веждата от вътре.обработваш против ръжда и си свиркаш

да шок тампона е ... просто не можех да се сетя как се казва !
Буквално е скъсан! Мерси колега

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 21 юни 2008 12:08

ако нищо не запъне ги сменяш сам за 1 час.
ако е както при 2ката...
сваляш амортесьора , скоби не ти трябват.
така и си тръгнал....смени и прахови капачки да не оревеш след месец помощ нямам амортесьори...
ся се сетих че към 17-20 лв бяха С капачките :wink: евтениика какво да го правиш.
я напиши в търсачката Смяна амортесьори или нещо си в Направи си сам.
има екстра тема със снимки как да се оправиш
едит-вам се: http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... 0%EC%EE%F0

Потребителски аватар
fury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fury » Съб 21 юни 2008 12:28

На старото ми голфче го имах същия проблем (стъргането). Реших го, като изпилих малко пластмасовата вежда на калника. :idea: Другия вариант (щото видях че си без пластмасите) е смяна на жантите с ЕТ поне 30, както ти казаха колегите, по - горе. Успех!!!

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Нед 22 юни 2008 11:45

Според мен щом шок тампона ти е заминал си за смяна на задни амортисйори провери ги , почти съм сигурен в това успех

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Нед 22 юни 2008 12:45

junakov написа:Според мен щом шок тампона ти е заминал си за смяна на задни амортисйори провери ги , почти съм сигурен в това успех

Значи аз започнах с това, че шок тампоните на задните колела са умрели ...
Това обаче се получава само на една от гумите ...
след предположението на колегата разбрах (то не, че не се вижда), че опира поради това, че веждата е ремонтирана много калпаво след удар (даже и раждичка има).
Разбрах точно къде задира след като скачах в багажника (100 кила съм) и един колега гледаше къде точно закача :)

Предстои ми да го оправя по метода на Чуков ...
Благодаря на всички

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”