Клапа
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 16v
- Двигател: ABF 1994
Клапа
Здравейте колеги,става въпрос за клапата която управлява вътрешния кръг и не позвалява приток на въздух от вън!!!Колата е г3 GTI 16v с климатроник съм!Когато не е пуснат климатроника влиза топъл въздух от вън през въздуховодите,като загрее колата!Това за мен не е нормално!При пуснат климатроник като натисна копчето за вътрешния кръг(със завърт.стрелкичка) не се усеща по- силен приток на въздух и след като дам на контакт чувам един постоянен шум идващ от едно отворче точно до радиото!Тази въпросната клапа с моторче ли се управлява и този шум от него ли е или има някакви разкачени вакууми?И за да го оправа трябва ли да свалям цялото табло както при радиаторче на парно?Климатроника е оригинален!!!Благодаря предварително!
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=256968

Последна промяна от slavipleven на Пон 23 юни 2008 8:55, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
1. Това дето жужи до радиото е датчика за вътрешна темп.Към него има вентилаторче - то жужи.Как се оправя - сигурно с чистене.Как се сваля - не знам,мойто не съм го лекувал.
2. И при мен влиза топъл въздух отвън,когато климатроника е OFF.Може би решението е да си затвориш клапите ръчно или да го оставяш постоянно включен,дори и да е на на ECON.
Ами туй то.
2. И при мен влиза топъл въздух отвън,когато климатроника е OFF.Може би решението е да си затвориш клапите ръчно или да го оставяш постоянно включен,дори и да е на на ECON.
Ами туй то.
-
re:
Колега съгласен съм за клапите,ами тези които духат към предното стъкло как да ги затворя?
При мен няма копче ECON има Auto и Off!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: re:
slavipleven написа:Колега съгласен съм за клапите,ами тези които духат към предното стъкло как да ги затворя?При мен няма копче ECON има Auto и Off!
Я постни една снимка на твойто трониче.
Оригиналният (поне моя) няма копче OFF,а се изключва като намалиш вентилатора до 0. ECON ми е последното копче вдясно.
-
re:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=256968 Това е моя колега!
-
re:
Някой друг да си каже тежката дума, че в тези жеги не се издържа! 

- MITKOPARVIA
- Автомобил:
- Двигател:
slavipleven написа:Някой друг да си каже тежката дума, че в тези жеги не се издържа!
И при мен се случва същото!! оставяй вентилатора на 2 ра степен и след 20=30 сек всичко е ок!!
-
re:
Добре де колега,това е ясно ама имаш ли идея как функционира това нещо с вакуум ли, с ел.моторче ли и къде се намира тази пуста клапа? 

- focke-wulf
- Автомобил:
- Двигател:
slavipleven написа:Добре де колега,това е ясно ама имаш ли идея как функционира това нещо с вакуум ли, с ел.моторче ли и къде се намира тази пуста клапа?
При мен е с вакуум, с климатик съм и много често се случва маркучето да се извади.

-
re:
Колега къде се намира това маркуче,Мерси!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”