jetta aвтоматик предавки проблем?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
чичо манчо2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот чичо манчо2 » Сря 25 юни 2008 0:19

valyo_v написа:а я дайте една реална цена на маслото+филтъра+гарнитурата за голф2 1.6 автомат с 3 скорости че миля да ги сменям и да имам идея , да не ме излъжат някъде :) :roll:
иначе за скоростите и при мен така ги сменя.. 1ва до 60-65 2ра до 110-120 с газ до дупка

п.с. а я да ви питам при вас когато стоите на светофара да речем и държите спирачката докато сте на D,тресе ли ви леко ? че при мен го прави и ме дразни понякога.. но вече по навик минавам на N когато не съм в движение.иначе всички тампони и тем подобни глупусти по колата са сменени.а и когато пуснете на скорост и сте на равно без да държите спирачката тръгва ли колата или седи на едно място ?

благодаря предварително,че доста отдавна се каня да попитам за тея неща

Аз го смених в сервиза на VW малко дебело беше, ама минало вече. кутията се промива с масло преди да се налее новото и така отиват към 5.5 литра. Задължително филтър и гарнитура се сменят.

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Сря 25 юни 2008 8:37

valyo_v написа:а я дайте една реална цена на маслото+филтъра+гарнитурата за голф2 1.6 автомат с ......

Да беше прочел какво съм написал преди теб.
Цена на литър масло е към 13лв.

Потребителски аватар
martineli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli » Сря 25 юни 2008 20:27

чичо манчо и да промиват и да не промиват ХДП-то остава пълно.при мен(голф3) тресенето го има щото колата се мъчи да тръгне.на равно трябва да тръгва а по наклон ако си на D не трябва да тръгва назад или обратното.
някой да каже къде се намира кик дауна на голф3 автомат 1.8
да не би да е електронен нещо че не ме кефи нещо.и когато по баир се наложи да свали от 4 на 3 някой път се получава едно фросиране преди да включи.

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Чет 26 юни 2008 3:12

Vasseto написа:
valyo_v написа:а я дайте една реална цена на маслото+филтъра+гарнитурата за голф2 1.6 автомат с ......

аз съм прочел какво пише,но всеки казва различни неща, попитах ако някой го е правил,да каже цена за всичко от.. до.. понеже маслото е 13лв литъра но има и от 20 , освен това гарнитурата се сменяла задължително (до колкото разбрах 20лв някъде) задължително и филтъра да се смени (50лв може би?) отделно за труд отделно за промивка,а и на места пише че при смяна 7 литра масло трябват.. други казват 4.. други 3..
интересуваше ме цената за всичко.благодаря ви за информацията

п.с. имам книга на автопрес "Сервизно обслужване и ремонт" голф2 и джета2 и в нея никъде не пише колко масло побира въпросната кутия :roll:

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Чет 26 юни 2008 9:41

valyo_v написа:
Vasseto написа:

аз съм прочел какво пише,но всеки казва различни неща, попитах ако някой го е правил,да каже цена за всичко от.. до.. понеже маслото е 13лв литъра но има и от 20 , освен това гарнитурата се сменяла задължително (до колкото разбрах 20лв някъде) задължително и филтъра да се смени (50лв може би?) отделно за труд отделно за промивка,а и на места пише че при смяна 7 литра масло трябват.. други казват 4.. други 3..
интересуваше ме цената за всичко.благодаря ви за информацията

п.с. имам книга на автопрес "Сервизно обслужване и ремонт" голф2 и джета2 и в нея никъде не пише колко масло побира въпросната кутия :roll:

А autodata нямаш ли там да провериш колко събира ? Ако нямаш слагай и гледай.

Тук има доста инфо за автоматици: http://forums.vwvortex.com/zeroforum?id=574 ,препоръчвам да се търси и чете вместо пита, понеже отговарят адски бавно ако въобще някой отговори.

Потребителски аватар
varbanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varbanoff » Чет 26 юни 2008 10:31

В сервиз Джемини смяна на масло+гарнитура 85лв,като филтъра не се сменя задължително защото е метален.Сменя се само ако прее....н.Мисля че това те интересуваше :?:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”