Семеринга на диференциала ли е избил?Golf3 (снимки)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
megatone
Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
Двигател:
Контакти:

Семеринга на диференциала ли е избил?Golf3 (снимки)

Мнениеот megatone » Вто 08 юли 2008 18:34

Беше се омаслило от едната страна на диференциала, преди маншона на първото каре и днес реших да огледам нещата и да долея евентуални масло. Но отдолу видях нещо което ме притесни доста. Според мен целия семеринг е изскочил и е изпуснал маслото :woooow: . Възможно ли е това, нали трябва да го държи нещо там?!?
Нащраках набързо няколко снимки с телефона:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Снимано е отзад, а проблема е гледано от мястото на водача към полуоската на дясното колело. Aко е това което си мисля как може да се смени този семеринг, трябва ли да се свалят скоротите? След двайсетина дена ще пътувам до морето и трябва да съм оправил колата :?

Потребителски аватар
auubau
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот auubau » Вто 08 юли 2008 20:57

Мисля, че това което гледаш е пласмасовата водеща втулка (горната стрелка), в която се набива семеринга (долната стрелка). И при мен е омслено ама за две години откакто смених маслото нивото не е паднало. На повечето тройки десния семеринг изпуска ..чудно :shock защо. Поне такива са ми наблюденията.
Ако греша моля някой да ме поправи!!
Изображение
Все пак провери си маслото :!: Като отвиеш страничната пробка и не просълзи бръкни с пръст да видиш дали има изобщо.

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Вто 08 юли 2008 21:34

Едва ли ще помогна много, защото опитът ми е със :!: рено меган коуч, 1,6 :!: . Същият проблем. Решението беше: купуване на лагера (при мегана той върви със семеринга)- 15лв. Смяната: Вади се полуоската, махаш стария лагер, набиваш новия, доливаш или сменяш маслото и караш.

Потребителски аватар
megatone
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Сря 09 юли 2008 7:54

Значи това е водеща втулка а не е нещо което е изскочило :) Ще проверя маслото и според резултата ще реша какво да го правя, благодаря за отговорите! Ще напиша резултата тук

Потребителски аватар
Пайо01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Пайо01 » Сря 09 юли 2008 8:38

Баце може да е от капачката 16 от там да тече в карето :gruebel

aspetkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aspetkov » Сря 09 юли 2008 13:34

Колега, миналата година на голфчето (1,4 АБД) свляха скоростната кутия и смениха всички семеринги, защото били скъсани (но не течаха). Новите семеринги бяха по 15 лв. парчето 3 броя. За цената не съм се пазарил - исках да са качествени. Скоро протече тоя, който си посочил. Проверих оригинален семеринг струва около 25 лв и за труд искат 30 лв. Сам си направи извода за частите в родината.

Потребителски аватар
megatone
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Пет 11 юли 2008 7:48

вчера отвих страничната пробка и успях да долея едва 50мл. масло, за сега ще си стои така, някога може и да го ремонтирам 8)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”