Датчик за градусите на антифриза - проблем?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pRo_4_LiFe
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Датчик за градусите на антифриза - проблем?

Мнениеот pRo_4_LiFe » Пет 11 юли 2008 20:49

Здравейте колеги. Първо да споделя с модераторите ако не й е тук мястото на темата да я преместят! Колата е тази от ГАРАЖ ми Голф 3 1.9 ТДИ. Значи нали смених двигателя, сложих неговото табло вътре, нищо друго не съм сменял или прехвърлял от моя двигател освен: стойка на масления филтър, алтенатора, хидр. помпа, радиатора и скоростната кутия. Дотук добре, но ми направи впечатление, че доста бързо загрява до 90 градуса. И онзи ден се обадих на едно приятелче да дойде с лаптопа с VAG-COM и да й направим една диагностика. По време на проверката сверихме данните на компютъра с тези на таблото на колата: разликата - лаптоп - 60градуса ; по табло - 75+ градуса. Именно тази сверка ми доказа, че има нещо гнило. Та споделете от датчик ли е този проблем, къде се намира, подлежи ли на смяна (мога ли да сложя от моя стар двигател, там всичко си работеше перфектно). Доколкото разбрах един от датчиците за температурата е на самия радиатор, но аз сложих моя радиатор... няма да е от там предполагам. Който е по-наясно от какво може да е нека сподели, защото не е приятно таблото да ти показва лъжливи данни :(

Потребителски аватар
sarafa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sarafa » Пет 11 юли 2008 21:49

Освен ако някой не е разглабял таблото и да е разместил леко стрелката :roll: може да си я настроиш ако това е само проблема просто да подържа реални градуси, а вътре да ти отчита повече няма да е проблем :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”