Нормална темепература на двигател?
- npachovski
- Автомобил:
- Двигател:
Нормална темепература на двигател?
Колеги искам да ви питам за моя двигател каква трябва да бъде нормалната температура на двигатела извън градско и градско и има ли значение извън градско ми работи студен ми се струва 75-80 градуса, а в града ми загрява на 95 което съм чувал, че е нормално 

- npachovski
- Автомобил:
- Двигател:
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
Re: Нормална темепература на двигател?
npachovski написа:Колеги искам да ви питам за моя двигател каква трябва да бъде нормалната температура на двигатела извън градско и градско и има ли значение извън градско ми работи студен ми се струва 75-80 градуса, а в града ми загрява на 95 което съм чувал, че е нормално
Не си чул правилно за нов термостат си ...

- npachovski
- Автомобил:
- Двигател:
- npachovski
- Автомобил:
- Двигател:
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
npachovski написа:Колеги искам да ви питам за моя двигател каква трябва да бъде нормалната температура на двигатела извън градско и градско и има ли значение извън градско ми работи студен ми се струва 75-80 градуса, а в града ми загрява на 95 което съм чувал, че е нормално
Сигурно ще се повторя,НО!!!!...не оценявай температурата на антифриза само по уреда на табото!!!Той е адски неточен и дори се влияе от включването на други консуматори на ток(фарове например)...включените фарове при мене дават отклонение на стрелката с 2 мм надясно...така,че измери си реалната температура на течносттта......преди да правиш каквото и да е....а според мене нямаш някакъв проблем...
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:npachovski написа:Колеги искам да ви питам за моя двигател каква трябва да бъде нормалната температура на двигатела извън градско и градско и има ли значение извън градско ми работи студен ми се струва 75-80 градуса, а в града ми загрява на 95 което съм чувал, че е нормално
Сигурно ще се повторя,НО!!!!...не оценявай температурата на антифриза само по уреда на табото!!!Той е адски неточен и дори се влияе от включването на други консуматори на ток(фарове например)...включените фарове при мене дават отклонение на стрелката с 2 мм надясно...така,че измери си реалната температура на течносттта......преди да правиш каквото и да е....а според мене нямаш някакъв проблем...

Много точно! Имат леко простиване на извънградско..тройките /не всички/....държат 82-85 градуса...
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
joker написа:npachovski написа:Колеги искам да ви питам за моя двигател каква трябва да бъде нормалната температура на двигатела извън градско и градско и има ли значение извън градско ми работи студен ми се струва 75-80 градуса, а в града ми загрява на 95 което съм чувал, че е нормално
При теб може, но при мен не

пък и лесно може да се разбере дали термостата е останал отворен ... още като запалиш колата пипаш маркуча (долният) или радиатора ... ако затоплят още когато колата е работила едва 2 мин примерно значи термостата е запекъл отворен ...
Преди да си сменя термостата колата ми стоеше на 65-70 градуса извънграда (става въпроз за зимата в големите студове) ... след като го смених стрелката мърда само на отиване към 90 градуса и като стигне там си остава там независимо как се кара колата ...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”