Питане за скорости...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Питане за скорости...

Мнениеот stefan4o » Съб 16 авг 2008 19:29

В една друга тема бях написал за интервенцията по колата ми - ъпгрейднахме я от 1.3 HK с 1.6 ABU мотор и скоростна кутия. Става дума за VW Jetta от гаража. Майсторът успя що-годе да ми оправи скоростите, ама някакси не ме кефи, не са като преди. Понеже старата кутия беше 4-степенна, а новата е 5. Оттам идва разликата, че ако скоростите се включват като преди с хубав ход на скоростния лост ми я няма 5-тата предавка, за да може да се включва е направено с по-къси разстояния между ходовете на скоростите. Нищо не е сменяно по лостовата система. Има ли вариант нещо да се преправи или пренастрои така, че да може да си е както преди и ходът на скоростния лост да може да има място за 5-та предавка? Преди четох нещо по въпроса, но за съжаление не мога да открия тази тема с търсачката :( Ако някой може да ми даде съвет, че малко ми е кофти и не мога да свикна все още с новия ход на скоростния лост, ще съм му доста задължен.

eng.Kostadinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eng.Kostadinov » Нед 17 авг 2008 12:47

Освен да смениш и лостовата система на джетата с такава каквато принадлежи на двигателя с който караш.
Поздрави

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”