Г3 1.6 АФТ 101к. 97г проблем с предните ел стъкла-решено ;)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
jonybravo_bg
Автомобил:
Двигател:

Г3 1.6 АФТ 101к. 97г проблем с предните ел стъкла-решено ;)

Мнениеот jonybravo_bg » Пон 18 авг 2008 21:21

На колата предниоте стъкла обикновено са доста по използвани от задните та моите предни започнаха да не се вдигат при положение че преди 5 мин саъм ги смъкнал, или обратното въобще не реагират да се смъквеат. Като ми направят такъв номер махам кората на вратата и го удрям с чук от вибрациите явно като по чудо стъклото проработва.Абе накратко работят когато си поискат. Та реших първо да разглобя моторчето на дясната че тя беше по проблемна и да го почистя от шлаката от четките да не би да не прави добър контакт. Чистих мих , погледнах управлението прилична платка , на кото има едно реле и мн елементи стабилно направена не ми се вярва да е от нея.Първоначално с чистенето проблема се оправи но след жреме се прояви и то още повече. След това свалих само платката и я включих на буксата и започнах да си играя с копчето -като го натисна и цъка релето на платката т.е. подава се импулс към мотора.По едно време спря да цъка и реших че тва реле нещо се е скапало и не бачка. Проверих в унитрейд и ми казаха че релето се продава за 100лв- направо се изпразних от кеф , педали. Мислих мислих предното дясно стъкло си го ползвам а така не мойе и отворих задната врата да проверя дали мойе да сменя блоковете за управление и се получи взех от задната врата и го монтирах отпред а предното отзад .Стана идеално и жс екстри на стъклото си бачкат , до сега не ми е засичало и съм мн доволен.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”