Здравейте, гледах, търсих, но тема за моя проблем не видях, а наистина съм озадачен, така че всяка помощ ми е добре дошла.
Колата е Голф2 1.8 проблемът е следния: когато се сменят скоростите се чува(и усеща) в цялата кола удар на метал в метал. Това става и при изключен двигател и при работещ(също така и при всякакви обороти). Проблем в съединителя няма. Скоростите иначе си влизат нормално. Въпросът ми е: дали е възможно да е от липса на масло(за жалост колата не е достъпна за мен от известно време и не знам нивото как е) или е нещо друго - съответно опасно ли е това друго нещо.
P.S. Колата беше нов внос от Германия в идеално състояние и тук я кара опитен шофьор, който не блъска по скоростния лост.
скоростната кутия чука
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Като чука кажи и че е заето
.
Съгласен съм с колегата radotom на рено съм трошил и звука беше метален при смяна на скорости обаче има още нещо .... като се превключва от скорост на скорост и подскача както и самия двигател.
Всъщност това на каква кола е ?
Провери и лостовата система(ако не е на жила) да не опира в някое изгнило тенеке по тръбите на генерацията.

Съгласен съм с колегата radotom на рено съм трошил и звука беше метален при смяна на скорости обаче има още нещо .... като се превключва от скорост на скорост и подскача както и самия двигател.
Всъщност това на каква кола е ?
Провери и лостовата система(ако не е на жила) да не опира в някое изгнило тенеке по тръбите на генерацията.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”