Странна разлика в размерите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
udo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Странна разлика в размерите

Мнениеот udo » Сря 27 авг 2008 12:02

Здравейте - имам голф 3ка 1.6 с 3 врати -
от известно врем когато минавам да си отворя багажника и да си взема нещо хвърлям око на задната дясна гума и ми прави впечатление че е твърде навътре - в съшото време поглеждам и заднтата лява и там всичко изглежда наред - мислех си че си въобразявам до момента в който мой приятел забеляза същото и тогава вече започнах да се притеснявам.
Ходих да ми гледат задния мост / нали така се казва/ и ми казаха че всичко е наред и няма изкривявания, а аз по принцип съм пълен лаик и от коли не разбирам нищо- проблема е че точно в тази част на колата отзад дясно ме бяха ударили миналта година но колата я оправиха и действително не усещам никакви проблеми при шофиране нито колата кара на една страна т.е. всикчко изглежда наред но си остава факта че колелото изглежда много по навътре - дайте съвет какво трябва да направя

в момента съм във Варна ако имате идея за някой специалист ще съм ви благодарен :)

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Сря 27 авг 2008 12:47

На първо време провери дали всички джанти са еднакви. Да не се окаже, че задна дясна е с различно ЕТ от лявата ?

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот skilidka » Сря 27 авг 2008 20:40

колега може тенекеджиите и бояджиите да не са си свършили работата както трябва :roll:

ако колата не е направена както трябва след удара са възможни такива разлики....

няма да я гледаш едновременно от двете страни я :wink:

тва е мойто мнение:)

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Сря 27 авг 2008 23:12

Измери диагоналите !

Измери съосито на колелата !

Всяка една кола си има точки за измервания (от точка А до точка Б ), относно усукването на купето(ако има такова) !

Всеки ДОБЪР!!!!!!!!" тенекеджия, трябва да има чертеж с размерите на дадената кола :!: :!: :!: :!: :!:

п.с.
Почнат ли да ти мерат колата без чертеж и с разни "подръчни средства", БЯГАЙ НА ДАЛЕЧ :!: :!: :!: :!: :!: :wink:
До сега не съм срещал човек-тенекеджия да помни на всички автомобили "диагоналите" :wink:

Потребителски аватар
TURL
Автомобил: Passat
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот TURL » Чет 28 авг 2008 10:48

щом няма проблеми по задния мост, тенекеджията малко си е оставил пръстите :?

udo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот udo » Чет 28 авг 2008 13:16

много благодаря на всички - ще отида да и измерят диагоналите наистина за да съм спокоен - поне хубавото в цялата работа е че колата върви и няма проблем поне за сега :)

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

/////

Мнениеот valkilmera » Съб 30 авг 2008 12:14

Щом колата си върви добре,не се усещат вибрации и носене и тнт,възможно е когато са ти правели колата да са ти разпънали малко задния калник и за това да ти се струва навътре гумата.!!!!
Но това са само предложения,не си направил снимки и не мога да ти кажа със сигурност дали е така!!!!!

Приеми съветите на колегите и провери диагоналите!!!!!

УСПЕХ!

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Re: /////

Мнениеот valkilmera » Вто 02 сеп 2008 17:14

valkilmera написа:Щом колата си върви добре,не се усещат вибрации и носене и тнт,възможно е когато са ти правели колата да са ти разпънали малко задния калник и за това да ти се струва навътре гумата.!!!!
Но това са само предложения,не си направил снимки и не мога да ти кажа със сигурност дали е така!!!!!

Приеми съветите на колегите и провери диагоналите!!!!!

УСПЕХ!

Какво стана :arrow: :arrow: :arrow:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”