Странно почукване отпред в ляво-РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Странно почукване отпред в ляво-РЕШЕНО

Мнениеот Bundy » Чет 04 сеп 2008 16:45

Звукът се чува само когато съм навил пълен ляв волан! Няма го при пълен десен! Появи се днес! Преди 2 седмици сменях пружина точно отляво но мак няма логика двете неща да имат нещо общо! Има си хидравлично масло! Проверих го преди 20 минути! Звукът е не като скърцане ами все едно нещо подпира и стърже! Нямал съм произшествия скоро че да го свързвам с нещо! Идеи.....????

Последна промяна от Bundy на Сря 10 сеп 2008 21:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Нед 07 сеп 2008 12:45

Иди при майстор да погледне лявото каре, евентуално е от него! Има стотици теми с твоя проблем. Следващия път :търсачкаа :!: :!: :!:

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Пон 08 сеп 2008 23:38

новост около проблема е че нещо ми дрънка ама буквално дрънка от към гърнето и когато навия волана само наляво дрънкането се усилва! Дрънка на свободна когато се вдигне леко оборота спира! Оборотите са нормани не е от тях!

Потребителски аватар
1,9TDI
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Мнениеот 1,9TDI » Вто 09 сеп 2008 22:50

Имай напредвид, че когато правиш пълен ляв завой се натоварва дясната част на автомобила. Според мен това е лагера ти, но не съм специалист за да ти дам точен отговор. Погледни си каретата както ти каза колегата, но и провери си лагера да не би да е заминал. Ако е той сменяй го навреме защото може да ти направи големи поразии. И ЗАДЪЛЦЖИТЕЛНО ако излезе, че проблемът е от лагера отиди в сервиз където имат преса за избиване и набиване на лагер, защото ако не го правят на преса ще се налага после да сменяш диск, главина както и лагер.

Потребителски аватар
Bundy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bundy » Сря 10 сеп 2008 21:10

Оказа се че дрънченето от ауспуха е от някаква пластина която се е откачила и гърнето се е удряло в друга! А скърцането при пълен ляв е от левия тампон над амортисорите коъто се е поизносил и след смяната му всичко ще заспи! Благодаря все пак на колегите които отговориха!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”