Проблем с хидравликата на голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
galford
Автомобил:
Двигател:

Проблем с хидравликата на голф 3

Мнениеот galford » Сря 20 авг 2008 13:18

Проблемът е следният:
От известно време насам усещам, че воланът ми се върти по-трудно.
Също така воланът затяга на около 90 градуса, после пак отпуска и пак затяга...

Ходих в един сервиз за хидравлики ( този до окръжна болница) и там ми казаха смени макферсоните. Смених ги аз, но проблемът си остана.
След това прочетох за сервиза в 11 блок на МЕИ, ходих при тях и им оставих колата .
Като се върнах вечерта, казаха че са проверили всичко - рейка, каре, ремък, маслото на хидравликата и че пак макферсоните не са в час.

Но те са ОК, имаше коментари, че воланът се върти трудно заради летите джанти 15-стки , но колата така си я взех и поне 3 месеца не съм имал никакви грижи.
След това ходих при един друг майстор, който каза, че 90% е от карето, но нямаше време в момента да го разглоби. Тези от МЕИ казаха, че каретата на голф3 не се разваляли..., пък и го бяха гледали.

Колата е Голф 3, АЕЕ 1.6, 75 к.с, 98 година.
Ако някой има съвети и идеи как да си реша проблемът и откъде може да е -ще съм му много задължен. Карам така вече 4000 км и няма промяна - нито към по-зле, нито към по-добре...

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Сря 20 авг 2008 18:36

Тва за мене е рейка 100%.

galford
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galford » Пон 25 авг 2008 9:44

Във вторият сервиз, който ходих след 3 часа мъки и ровене установиха, че не е от рейка или каре.
Също така изключиха макферсоните като вариант и остана кормилният прът или нещо под волана - там некви втулки и тн.
Проблемът е че имам еърбег на волана и тези от сервиза ме препратиха на друго място, защото не смеели да разглобяват волани с еърбеци.
Както ми казаха и тези - няма никва опасност като карам с такъв волан, но е крайно неприятно като затегне и трябва да вкараш усилие, за да завиеш...
Някой има ли идеи дали да разглобявам волана в друг сервиз или има опция от някъде другададе да е проблемът?
Колата от както съм я взел няма удар -това е вече 1 година и 15000 км.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пон 25 авг 2008 10:50

Свалял ли си волана?Или някой друг де?Или пък да се е изваждал кормилния прът и волана да е бил въртян?Случват се такива магарии от невнимание.Има една лента на еърбега дет си е сметната за 2 оборота и половина или там колкото беше...и ако е правено такова нещо може оттам да е проблема.И кво не смеят да му разглобят на тоя волан.Ебати тупаните.Свалял смело нищо не мое да стане.Извади плюса на акумулатора и огледай къв е проблема.

Потребителски аватар
iurimil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iurimil » Пон 25 авг 2008 11:30

Потърси някой от клубните майстори.И наистина лентата на бега се центрира при монтажа по средата защото в противен случай на едната посока и даваш възможност да направи 5 оборота а на другата половин.Всичко това се прави на изключен + на акумулатора и преди да е възстановена веригата на бега не се включва или дава на контакт.

galford
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galford » Пон 25 авг 2008 12:57

От както колата е в мен воланът не е свалян, кормилният прът не е пипан, няма удар по колата. Единственият ремонт който съм правил, дето може да има общо е смяна на съединител, но проблемът почна доста след това.

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Пон 25 авг 2008 14:33

При мене на Пасатора затягаше от помпата на хидравликата, оправяше се с почукване, ама в един момент се наложи разглобяване и основно чистене, след това няма ядове. Не знам дали при теб може да е това. Аз само давам идея!

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пон 25 авг 2008 23:32

Казах ти, че ще ти я оправя ама не вярваш, а и ти казах къде е проблема /според мен/ още първия път като го гледахме, но просто нямаше време да го оправим тогава.
А тия дето ти говорят за тампоните на амортесьорите - да си късат дипломите или каквото имат там.

galford
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galford » Вто 26 авг 2008 10:00

Хех, никси, аз пред теб се кланям :)
И знам, че като си казал - ще стане.
Въпросът беше, че знам колко си зает и исках да не те притеснявам поне този път...
Иначе въобще не се и съмнявам в думите ти.
Тъкмо като се видим, ще се почерпим :D

Потребителски аватар
whity
Автомобил: VW GOLF MK IV
Двигател: ASV

Мнениеот whity » Чет 11 сеп 2008 20:11

търсе хидравли4на рейка GOLF 3 1994г.
ако някой продава цена.

Потребителски аватар
pureflash
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pureflash » Пет 12 сеп 2008 21:10

Наскоро си взех един голф 3 96 г. пълна инжекция, не знам подробности, имам подобен проблем, но волана се върти трудно само когато е центриран, когато го развъртя се освобождава, не съм ходил по майстори и мисля да ходя, но като гледам какво се пише тука, може и вобще да не отида, те май всичките от кол и въже, колата има eirbag...
Съвети....

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 14 сеп 2008 0:25

pureflash написа:може и вобще да не отида, те май всичките от кол и въже, колата има eirbag...
Съвети....

Ей проси ора сме т.н. "майстори", ама поне знаем че се пише airbag.
На колегата колата мисля че вече е ОК, но най-добре той да напише ако си преглежда темата.

Потребителски аватар
pureflash
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pureflash » Нед 14 сеп 2008 12:14

Не казвам че майсторите са прости, просто обичат да мятат по черешите и да вземат парите на хората... И да не знам как се пише "airbag", но мисля че ме разбрахте... От село съм и съм за малко..

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 14 сеп 2008 20:23

pureflash написа:Не казвам че майсторите са прости, просто обичат да мятат по черешите и да вземат парите на хората...

Вярно е че има и такива, това е като с голфаджийте - една част като не са читави и създават име на всички.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”