Пореден скапан датчик на задните светлини или ...!?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Пореден скапан датчик на задните светлини или ...!?

Мнениеот feb » Чет 11 сеп 2008 12:29

Здравейте,

Колата е Г2, '91, EZ. Съвсем наскоро смених датчика, защото стария не правеше контакт винаги, особено в студено време. Новия (някакъв гнусен топран, защото в А+ само това ми предложиха) изкара не повече от месец. Взех нов, пак такъв, защото пак нямаше по-добро и сега ще гледам за колко време ще даде фира.
Цялата история пък ме навежда на мисълта, че може да имам проблем в скоростната кутия и да ми прегрява!?
Въпросът ми е дали това е възможно или трябва другаде да се търси проблема, например там че датчика излиза друг за моя двигател а не е този, който е сложен и който се слага на Г2 86 година, както и по-новите само че 1.8 двигател?

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Чет 11 сеп 2008 12:38

При мен е още оригиналния но постепенно даде фира. Темата е интересна и мен ме интересува.... Ако е работил защо да не е същия размер? Аман вече от тия турски части! :roll:

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feb » Чет 11 сеп 2008 12:39

Tinko написа:При мен е още оригиналния но постепенно даде фира. Темата е интересна и мен ме интересува.... Ако е работил защо да не е същия размер? Аман вече от тия турски части! :roll:

Кое да не е същия размер?

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Чет 11 сеп 2008 13:02

Ами дето споменаваш, че датчика може да е друг! :roll:

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feb » Чет 11 сеп 2008 13:06

Tinko написа:Ами дето споменаваш, че датчика може да е друг! :roll:

Той Е друг!
Не е за моя двигател, но размерът е същия както на стария, а предполагам и на оригиналния. Разликата която виждам е че моят трябва да е с конектор отгоре, а този е с два блейда за кабелни обувки, каквито пък имам на кабела, заради което пък нямам как да си сложа оригиналния вид.
Проблемът е, че може да има разлика, която не виждам.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Чет 11 сеп 2008 13:10

При мен са кабелни обуфки! :roll:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 11 сеп 2008 14:17

хм,защо само набиваш пари,ами неотидеш да си вземеш оригиналния от поршебг :roll:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Чет 11 сеп 2008 14:29

Аз за това и не съм го търсил.... пълно е с боклуци. Иначе съм виждал хората си сложили ключе, побългарили вариянта и като включат на задна и си натискат и ключето, циганиика общо взето. Явно отдавна има проблеми с тази джаджа! :roll:

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feb » Чет 11 сеп 2008 15:19

LILO&STICH написа:хм,защо само набиваш пари,ами неотидеш да си вземеш оригиналния от поршебг :roll:

Не отивам на оригинален, например защото задната ми емблема, която хвана крачка тези дни там е 31 лева. Затова.
Датчика ми за температура е 42 лева от юнитрейд срещу 8 за ментак такъв, фланеца на охладителната система също е оригинален. Изобщо нещата, които смятам за важни съм ги взимал такива, че да не ми правят ядове.
Баси, разбирам ментак датчик на температура да не работи, ама какво можеш да осереш в един прост контакт!?

Потребителски аватар
gyb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gyb » Нед 14 сеп 2008 19:42

през този контакт минават към 3 А ток и нагоре, но мисля че не е нормално да замине за месец. при мен се случи подобно нещо и сложих реле за задните светлини и оттогава нямам проблеми :wink:

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feb » Пон 15 сеп 2008 23:39

gyb написа:през този контакт минават към 3 А ток и нагоре, но мисля че не е нормално да замине за месец. при мен се случи подобно нещо и сложих реле за задните светлини и оттогава нямам проблеми :wink:

Да, за тока не се бях замислил, но наистина ако са 2 по 20 вата тогава около 3 ампера течат там. Възможно е ако е некачествен да нагори и дори да изгори и да не става за нищо. Най-смешното е че старият ми явно е бил качествен, защото все още работи понякога, а този който беше "нов" отказваше изобщо всякакъв признак на контакт да прояви.
Следващият ще е по-фирмен, ако мога да се изразя така в България! :)

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пореден скапан датчик на задните светлини или ...!?

Мнениеот morfei1 » Пон 15 сеп 2008 23:44

feb написа:Здравейте,
.....например там че датчика излиза друг за моя двигател а не е този, който е сложен и който се слага на Г2 86 година, както и по-новите само че 1.8 двигател?

Ами възможно е :roll: Моят го сменях преди около 11 години. Бях си намерил тогава един.... но се оказа, че за моя модел е малко по-различен и нестана. Намерих същия и от тогава ядове нямам, да чукна на дърво :bowdown

Потребителски аватар
moni.sim 1,6
Автомобил: Audi A4
Двигател: ADR 1998

Re: Пореден скапан датчик на задните светлини или ...!?

Мнениеот moni.sim 1,6 » Вто 16 сеп 2008 21:53

друг вариант да върнете живота във ориг. контактор за задните светлини е като махнете шайбата която уплътнява около резбата му,защото е много дебела и ограничава натиска на лоста за задна скорост върху контактора и сложите тънко уплътнение на нейно място,например гарнитурка от картон с формата на шайбата.Изпробвал съм го и действа!Ментетата карат по месец,докато се смачка пластината вътре и край!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”