Проблем след смяна на предни дискове и накладки на Голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
svetoslav_sp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем след смяна на предни дискове и накладки на Голф 2

Мнениеот svetoslav_sp » Пет 19 сеп 2008 18:33

Здравейте колеги!Днес реших да си сменя предните дискове с нови. За целта си купих нов комплект на фирмата Pagin от Ауто + и комплект нови накладки Bendix. Целта ми беше да сменя предните дискове, които нямаха ръб но след измерване с шублера отчетох 7.5мм при допустими минимални 8мм. При смяната нямах никакви проблеми, но ми монтирането на спирачките апарати ми се наложе да върна назад цилиндърчетата на двете колела, това ми се отдаде след като отпуснах щуцерите, след което обезвъздуших системата. Проблема е-поне така си въобразявам, че има, е когато направих една пробна обиколка из града. Направи ми впечатление, че автомобила спира по-трудно за разлика когато беше със старите, иначе няма никакво стържене на спирачки. Когато прибрах колата в гаража, ми направи впечатление, че джантите са много топли, а дисковете не могат да се пипнат. Вдигнах предните колела на крик при изключена скорост, завъртях колелата - има много хубава инерция и никаде не задържат. Въпроса ми е възможно ли е след смяна с нови консумативи да е необходимо време за напасване на накладките и дисковете. Ще ви бъда благодарен за отговори по темата :D

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 19 сеп 2008 18:50

Колега сам си си отговорил трябва им време така че първите 200км по полека може и по рано но :roll: Сам ще усетиш кога са улегнали :D

Потребителски аватар
toci_81
Автомобил: Golf 5 Plus TDI
Двигател: BKC

дискове

Мнениеот toci_81 » Пет 19 сеп 2008 18:53

здр.трябва да мине изжестни километри за да олегнат нормално е да не спират веднага.

Потребителски аватар
Yonata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yonata » Пет 19 сеп 2008 20:56

znainainai написа:Колега сам си си отговорил трябва им време така че първите 200км по полека може и по рано но :roll: Сам ще усетиш кога са улегнали :D

Така е но цилиндрите трябва да се връщат назад без да отваряш щуцерите. Поне си спестяваш обезвъздушаването. Е трудно се връщат даже понякога с щанга. :wink:

Потребителски аватар
svetoslav_sp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetoslav_sp » Съб 20 сеп 2008 8:08

Колеги благодаря ви за отговорите :D Наистина направих всичко възможно да върна цилиндърчетата без да отвивам щуцерите, но нямах никакъв шанс - не искаха да помръднат. В момента в който освободих малко щуцера и потече спирачна течност се върнаха назад.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”