алтернатор спешно е

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

алтернатор спешно е

Мнениеот B_O_S_S_S » Сря 15 ное 2006 23:25

Извинявам се че заглавието е с главни букви но е спешно значи преди 2 месеца имах проблми с генератора и ми казаха (квартални разбирачи ) че било реле-регулатора(четкодържателя) добре смених го (25 лева) онзи ден в петък хоп изгаснах в момента в който реших да свирна на една девойка бутнах запали после пак пробвах да свирна ... няма никой пускам фарове ... бяха като свещи меря акумулатора в запалено положение .... скръб 10,5 Волта. два дена се поболях направо и в понеделник реших заминавам на майстор някъв много ги усещал занесох му генератора вечерта го взех вика ми "смених ти реле-регулатора" позачудих се ама викам "ай аз съм простия той ги знае нещата" слагам генератора сичко си е 6+ нямаше по-щастлив от мене. и неска пак останах без тоци на пътя. отивам пак при същия майстор и той ми вика "сигурно тоа кабел дето заминаа от генератора към стартера ти е претрит и за тва не ти зарежда ще го сменя и ще ти сменим реле-регулатора и си 6+" до преди малко с тва си играх смених ги тия неща и ефекта е нулев нищо не излиза от генератора. някой може ли да помогне с нещо ?
mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Сря 15 ное 2006 23:29

Губиш маса най-вероятно някъде.Алтернатора замерен ли е ( статор, ротор, диодите )???

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Сря 15 ное 2006 23:32

ква маса е братле :( меря на акумулатора няя нищо меря на самия генератор няма нищо от никаде не излиза ток диодите са 6 , ротора е мерен , статора.... пистите на ротора по който се дижат четките са горе долу добре

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Сря 15 ное 2006 23:36

Втора употреба алтернатор струва около 50лв. Може да вземеш по голям ампераж

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 15 ное 2006 23:37

Няма ли лампа за зареждането,би трябвало да светне ако не зарежда

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Сря 15 ное 2006 23:37

и аз това мислих ама исках да опитам да си направя моя че всеки на всякаде иска пари и накрая празни джобове :)

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Сря 15 ное 2006 23:56

Преди 3 седмици сменях динамо и аз като тебе смених реле регулатор но без полза .Купих друго и реших проблема.Нормално ако зарежда релето трябва да показва 13.8-14.2 Ремонта излиза по скьп

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 16 ное 2006 9:58

Я обясни как точно мериш, защото и аз си мисля, че генератора ти не прави маса. Свържи с кабел корпуса на генератора някъде към сигурна маса и виж какво ще се получи.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 16 ное 2006 13:06

Колега, на генератора трябва да има закачено още едно, по-тънко кабелче. То ти е за възбуждането на генераторчето. Трябва при контакт там да ти излиза около 12V. Този кабел ти минава през индикацията на таблото и ако имаш скапани спойки или ти е изгорял светодиода по някаква причина, няма да имаш възбуждащо напрежение и генератора няма да зарежда. В същото време и индикацията няма да ти свети! Провери има ли напрежение там. Временно можеш да си решиш проблема, ако поставиш резистор от порядъка на 30-60 ома м/у двете кабелчета на генератора, но аз лично не го препоръчвам и не знам какъв ще е резултата. Само съм го виждал.
Хе, и не свиркай на мацките по пътя! И на мен по същата причина ми изби един от силивите диоди преди. Но аз бях с едни мощни пневматични тромби, дето помпичката смучеше към 45А! :)

cacho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cacho » Чет 16 ное 2006 21:51

баце аз си мисля за Франсизкуп ли е франсмаас ли е, в кв. Бенковски след прелеза от ляво в зависимост от модела на динамото 70-80 лв с една година гаранция. закарваш колата разчекват я взимат ти стария алтернатор щи вземат парите де, няма да минеш метър но поне ще имаш основания за рекламация ....

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Нед 28 сеп 2008 14:49

Видях че си от Стара Загора , не разбрах как си оправил проблема от преди 2 години :) Би ли ми казал къде се намира този майстор който отваря генератори в Стара Загора.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 28 сеп 2008 14:57

radotom написа:Колега, на генератора трябва да има закачено още едно, по-тънко кабелче. То ти е за възбуждането на генераторчето. Трябва при контакт там да ти излиза около 12V.

На контакт там имаш 1,2~1,7V .Пр запален се вдига напрежението.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”