Значи на път от Пловдив за София, по магистралата, по едно време взе да ми изскача от петата, както си карам и хоп лоста се върне и изключи от 5-та не постоянно но.., това добре но когато влязохме в София установих, че почти нямам скорости в смисъл с много голяма мъка влизаха 1,2, 3 особено 3-та, както и да е стигнахме до летището, оставих колата на паркинга за около час, час и половина. Връщам се тръгваме из Софията, никакъв проблем влизат си скоростите, после на връщане към Пловдив не ми е правила проблем включват си, 5-та си работи не изключва, разликата е в това, че на връщане карах с не пшовече от 80 до 120 максимум, на отиване я бях понастъпил с около 130-140. От тогава 1 седмица не ми е правила този проблем, но като че ли скоростите особено 3-та на моменти малко по-трудно включват и втора чат пат така, все едно не влизат до край, днес бях до Белащица имах чувството, че на връщане, като влязох в града по-трудно влизаше трета, може и да си внушавам. Днес проверих маслото в скоростната кутия, има си, един приятел оня ден погледна лостовата система, под колата не се е врял де ама нещо отпред гледа, казва че е добре. Той предполага, че на отиване към София, може съединитела да прегрял и залепнал нещо, ама аз доста пътувам не ми го е правило до сега, по принцип не ми буксува съединитела до сега съм нямал проблеми. Та кажете от какво може да е това, къде може да е проблема, тампоните по двигатела май са си наред, не нещо виснал да кажеш, че е от това масло си има... аз от коли не разбирам но за мен остава или лостовата система (която уж казаха, че добре била) или съединитела нещо, възможно ли е? Интересува ме вашето мнение и съвети, щото тия две седмици бая пари хвърлих по колата а да сменям съединител пък то да не е от него вече много нанагорно ще ми дойде. Колата е GOLF II 1,8 моноинжекция, мисля ABS мотор (не съм сигурен за последното) 90г.
Благодаря предварително.
Проблем със скорости от какво може да е?
То хубаво от лостовата система, ама може ли след, като почти не съм можел да включвам скоростите, след, като я оставя час, час и половина и да си влизат, като по мед и масло? И чат пат след повече натоварване по някой баир например тогава пак да почнат да включват по-трудно а 5 от тогава и на връщане от София не ми е изключвала, ама хайде за нея може просто да е почнал да се разваля и малко по малко съвсем да отиде ама това за трудното превключване...?
- Golf2_1600_pila
- Автомобил:
- Двигател:
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
vaskoto1 написа:в кутията почти няма масло.![]()
много характерно поведение...
Като сменях маслото на двигателя преди няма и месец, проверихме и маслото в скоростите - майстора каза че е било даже повече

Пък дано не ме остави някъде

- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
Re ...
Какъв в този майстор колега? Маслото в скоростите си е до пробката ако е много като махнеш пробката ще изтече само? Ако е източвал с помпата, най-вероятно си без масло!
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Re ...
Mega написа:Какъв в този майстор колега? Маслото в скоростите си е до пробката ако е много като махнеш пробката ще изтече само? Ако е източвал с помпата, най-вероятно си без масло!
Не е източвано - просто си изтече

- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
Re ...
Така става
Едно време имах подобен проблем на твоя, първо започна да изключва пета, после четвърта и така след 10 дни ремонт на скорости!
Ако се стигне до там не ги прави, малко хора в България могат да ги оправят, аз се минах и дадох към 1000 лв. (смениха почти всичко, лагери, синхрони т.н.) резултата беше оправени скорости, но се сдобих с виене, което не можаха да оправят.
По-добре търси друга кутия ако ти предложат ремонт! По-евтино е!

Едно време имах подобен проблем на твоя, първо започна да изключва пета, после четвърта и така след 10 дни ремонт на скорости!
Ако се стигне до там не ги прави, малко хора в България могат да ги оправят, аз се минах и дадох към 1000 лв. (смениха почти всичко, лагери, синхрони т.н.) резултата беше оправени скорости, но се сдобих с виене, което не можаха да оправят.
По-добре търси друга кутия ако ти предложат ремонт! По-евтино е!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”