Здравейте, преди малко ми смениха предните накладки и хода на педала на спирачката се увеличи бая! преди беше супер чувствителен, а сега има голям ход педала и трябва повече усилие дори за да спра по-рязко (не че трябва кой знае какво "усилие" де ама преди беше супер чувствителна)... преди 2 месеца сменях задни накладки и нямах никаква промяна!
Само да отбележа, че не са вадили маркучите за спирачна течност! От какво може да се е получило това???
Колата е Г4 1.8 '98г.
Омекна ми спирачката!-смених предни накладки???-решено!
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
Омекна ми спирачката!-смених предни накладки???-решено!
Последна промяна от DimoNN на Пон 20 окт 2008 19:37, променено общо 1 път.
- RossenVlad
- Автомобил:
- Двигател:
- RossenVlad
- Автомобил:
- Двигател:
За рязкото спиране е така, но да ти се увеличи хода на педала не е нормално според мен. Трябва първите км да е по-плавно спирането и да не заковава както преди, но да се увеличи хода на педала.... мен ме притеснява това. Ако логично погледнем, при поставяне на нови накладки луфтът трябва да е минимален и трябва минимален ход на челюстите и оттам съвсем малко ход на спирачката, за да може накладките да долепят дисковете.
Пич, ходи някъде да ти ги прегледат, ако те е страх, защото така е трудно да ти кажем, без да се види. Все пак това са спирачки и са най-важното звено от колата.
Пич, ходи някъде да ти ги прегледат, ако те е страх, защото така е трудно да ти кажем, без да се види. Все пак това са спирачки и са най-важното звено от колата.
- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
абе да ги е** у майсторите... един се учеше и друг от време на време му казваше какво да прави... ама иначе го гледах... май няма как да се е вкарал въздух примерно, защото маркучи не са вадили... поне не видях... вика ми покарай внимателно и ако не се оправи ела да видим какво е... аман от майсторлъци братче...
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
andro_ написа:lrlmodo написа:Карай така, ще се напаснат скоро![]()
Нормално явление е това
![]()
При смяна на предни накладки,просто няма как да влезе въздух.
То и при задни е така.
Като се напаснат,ще спира.
Не се шашкай колегите са прави

- DimoNN
- Автомобил:
- Двигател:
ок благодаря на всички за мненията... ходих да видят да няма въздух нещо (макар че няма как да влезе) и нямаше... но наистина като покарах малко като че ли почват по-добре да спират... ще пиша пак в последствие..
... ето и последствието- спирачката се оправи! сега си е като преди- явно накладките са имали нужда да се напаснат към дисковете и да се позатъркат да почнат да ловят... а това, че като сменях задните не съм го забелязал си го обяснявам с това, че обикновено предните нали спират повече защото там се изнася тежестта при спиране... както и да е благодаря пак на всички вкл. и на vasstop!
... ето и последствието- спирачката се оправи! сега си е като преди- явно накладките са имали нужда да се напаснат към дисковете и да се позатъркат да почнат да ловят... а това, че като сменях задните не съм го забелязал си го обяснявам с това, че обикновено предните нали спират повече защото там се изнася тежестта при спиране... както и да е благодаря пак на всички вкл. и на vasstop!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”