Питане за повдигачи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nayden_n
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nayden_n » Чет 23 окт 2008 22:04

Не си спомням но бях чел някъде за тоя проблем с тропащите повдигачи сутрин на студено .Получава се при коли на повечко километри и е следстивие на хлабини във вала и повдигачите.Подбора на масло вероятни би довело до подобряване на нещата частично .

Потребителски аватар
spasko83
Автомобил:
Двигател:

за повдигачите

Мнениеот spasko83 » Пет 24 окт 2008 8:12

Колега и аз карам голф 3 АБУ и моите повдигачи тракаха и се допитах и попрочетох по нещо та те са хидравлични и когато в тях пружинката която е над клапана е омекнала каквото и масалце да сложиш няма да има кои знае какво подобрение.Караи смело. :deal

DonVito_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DonVito_ » Съб 25 окт 2008 14:24

Забелязвам,че тук основно се спори за вискозитета на маслата,но аз ще се върна на повдигачите.
Цитат от книгата на Константин Косев-Фолксфаген Голф 3 и Венто.
"Хидравличните повдигачи са саморегулиращи и не подлежът на обслужване.Когато започнат да издават прекалено силен шум се проверяват по следния начин.-
1.Загрява се двигателя и се оставя да работи до първото включване на перката за охлаждане.
2.Вдигат се оборотите до 2800 об/мин и се поддържат на тази стойност за около 2 минути ако всичко е наред чумът ще изчезне.Ако шумът от клапаните не изчезне търсим майстор:)
Не ангажирам никой с написаното,но при мен се получи.[/b]

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”