Голф 3: Проблем с охладителната система
Голф 3: Проблем с охладителната система
Здравейте Колеги имам малко проблеми с охладителната система на Голф 3 1.8 90 кс. на гас .Проблема е че радятора остава студен а двигателя е горещ и течноста в разширителния съд кипи ,смених термостата но пак става така а и не съм сигорен как точно се източва цялата течност защота аз ка то я източвах махнах пластмасовото коляно което се закача на кожуха на термостата и отива в долната страна на радятора и така изтича само течноста в радятора. Трябва ли да махна маркуч преди термостата или да оставя колата да загрее за да отвори и изтече и течноста от блока. и другото ,което искам да ви попитам е как се налива новата течност (антифриз) и как се обезвъздушава системата трябва ли да запаля колата преди да наливам течност или първо да налея такава и после да запаля колата. Казаха да махна единя маркуч ,който влиза в изпарителя и да надувам в разширителния съд докато искара въздуха от маркуча ,който съм махнал. А и трябва ли врътката за топло/студено в купето да е до край към топло. Ще съм ви благодарен ако ми отговорите по подробничко.
Водната помпа е здрава или поне аз така мисля защото като сменях термостата видях че перките са здрави а проблема е че няма горща вода в радятора и в парното а двигателя загрява . като източа системата закачам всичко пълна докато стигне нивото паля двигателя и доливам докато е необходимо до тук добре но водата започва да ври в разширитекния съд а парно няма нито перката на радятора включва а не е изгорял мотора защото като дам принодително и двете степени включват.
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 1c1d733df8 Тук във вторият пост ще прочетеш това което трябва да направиш!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”