Помагайте!
Каква е връзката м/у ел.стъкла и бенз. помпа?
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Каква е връзката м/у ел.стъкла и бенз. помпа?
Проблема е следния - Г2 от гаража, свалих бутоните за ел. стъклата да им сменя осветлението, слагам светодиодите, тръгвам да паля - ниц!!! Имам имобилайзер, с който се задейства помпата за бензина, но ми е правило впечатление, че ако не натисна малкия бутон след контакт и ел. стъклата не работят. Къде подяволите сбърках?
Помагайте!
Помагайте!
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
aradovanov написа:Релето как се командва?
По минус.
Тия тикви как са свързали имобилайзера?!?
Преди години се изтормозих с Деу-то на приятел и колега от работата.
Не пали, а ако запали, едвам кретат оборотите. За тръгване и дума не става!
При запалил със зор мотор ако опиташ да натиснеш нещо по джамовете- колата веднага гасне!
Накрая се оказа, че масата за помпата, стъклата иии... и още нещо беше.. се взема от една шпилка, заварена за пода на купето под шофьорската седалка. Та тая шпилка кородирала, откъртила се и 'маса' - НЪЦ!
Та... на приятелчето проблема го оправиха чак като задърпахме колата в сервиз, а той не можа да иде на море, щото 3 дни от отпуската му вече бяха минали...(ама пък на другия ден се скапа ужасно времето и той беше доволен, че не е бил път до морето
- aradovanov
- Автомобил:
- Двигател:
Да кажа аз какреших проблема днес. След 3 часа в положение "клекнал по корем" и гледане на кабели и разглабяне на релета, стигнах до извода че общото м/у ел/стъклата и помпите е имобилайзера. след две отвертки на алармата, видях че пистата на силовата част на релето на имобито е нагоряла. Един мост 1.5мм2 и всичко заспа.
Сега въпроса ми е може ли от трудно движещите се ел. стъкла да се товари имобилайзера и затова да е изгоряла пистата? А ко сложа външно реле?
П.П. Благодарности на колегата Smoke за моралната подкрепа
- "няма да се плашиш реле втора употреба е от 75лв. нагоре..."
Сега въпроса ми е може ли от трудно движещите се ел. стъкла да се товари имобилайзера и затова да е изгоряла пистата? А ко сложа външно реле?
П.П. Благодарности на колегата Smoke за моралната подкрепа