P. S. Възможно ли е затова да са ми черни свещите, защото датчикът за температурата на входящия въздух отчита ниски температури и компа вкарва повече гориво. А???
Клапа за топъл и студен въздух
- bobigenchev
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 1.8T AWT
Клапа за топъл и студен въздух
Здравейте колеги. Знае ли някой как мога да си проверя дали ми работи клапата за топъл и студен въздух? Мисля, че моята не работи защото при студено време не дърпа въздух от въздуховода, който отива към двигателя. Също така като надуя тази тръбичка, която отива към тази клапа изпуска въздух някъде от мембраната в тази клапа. Не мисля, че трябва да е така. Какво ще кажете вие?!?
P. S. Възможно ли е затова да са ми черни свещите, защото датчикът за температурата на входящия въздух отчита ниски температури и компа вкарва повече гориво. А???
- bobigenchev
Знаеме,ама пробвай първо с търсачката и ако не намериш отговор,в което се съмнявам,тогава пусни тема.Тая клапа и система в нашите любими автомобили е доста ялова,а и е нормално след 15-тина години и незнайно колко км да престане да работи както трябва.Затова най- лесният вариант е да и откачиш вакума,като не забравиш хубаво да го запушиш (например с болтче с подходящ размер).Ако пък много държиш на клапата първото,което трябва да направиш е да подмениш всички вакумни маркучета и тръбички и пак да се чудиш дали работи,кога работи и как работи. Не ми се вярва датчикът ти за температурата на входящия въздух да отчита чак такива ниски температури (ако е читав,разбира се),защото на твоя двигател той е чак някъде около моното и докато въздухът стигне до там вече не толкова студен.
- bobigenchev
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”