потрепване на празен ход

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nikiangel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

потрепване на празен ход

Мнениеот nikiangel » Вто 14 фев 2006 10:25

Здравейте колеги,
ето каква е историята на проблема:
бях в началото на февруари в юнитрейд за диагностика на двигател...както и да е прегледаха го хората мериха изгорели газове и каквото още трябва и казаха че всичко е в нормата (откриха износени свещи и повреден термостат и ги оправиха...смениха) но проблема е че колата като загрее(за по малко от 10 мин след като оправиха термостата) и оборотите паднат на 800 започва да потрепва. Докато потрепва се вижда как стрелката за оборотите помръдва леко надолу...предполагам че спадат с около 30 (поне на око толкова мисля че е според скалата).След като подам газ и потегля например...при спиране и празен ход първите няколко секунди е ок и после пак същото.
Бихте ли ми казали от какво може да се получава този ефект.

Дали не е ламбда сонда или нещо друго?

и още един въпрос...ламбда сондата се подменя просто физически или трябват и настройки като се сложи новата?

Забравих да кажа че колата е голф3 гти 115коня 2Е двигател 93та година

благодаря за отговорите
поздрави
Ники

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Вто 14 фев 2006 11:29

Същия проблем го решихме със смяна на ламбда, но след като си ходил на диагностика, стенда би трябвало да "хване" некоректната и работа.
Нямаш никакви допълнителни настройки при смяната и. Само сваляш старата и закачваш новата.

Потребителски аватар
nikiangel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

помагайте колеги

Мнениеот nikiangel » Вто 14 фев 2006 12:05

сега се обадих в юнитрейд да питам за цена на ламбда сонда...питаха ме за модел на колата...голф 3 гти двигател 2е...питаха ме дали е с катализатор...да с катализатор е и за годината ме питаха...93
казаха че ламбдата струва 369 лв
наистина ли е толкова за този модел или там просто е по скъпо защото чета във форума че на хората им излиза 200 лв сонда бош заедно с труда

ако някой знае да каже моля някаква цена защото 369 лв без труд ми се вижда голяма сума

поздрави
Ники

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Вто 14 фев 2006 12:30

Точната сума на твоята ламбда сонда (без отстъпка) е 168 лв.
Зависи от къде пазаруваш, цената може да слезе до 120 ( или поне за мен слезе на толкова :wink: )
И все пак закачи отново на стенд и виж дали работи коректно, преди да тръгнеш да сменяш

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Вто 14 фев 2006 12:57

От къде човек може да си купи сонда на подобни цени, защото и моята май е за смяна.

Потребителски аватар
6utruknahunte
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 6utruknahunte » Вто 14 фев 2006 14:12

Аз съм с Г2, 1.8, карбуратор, бензин, и при мене се проявяват същите симптоми, каква е тая сонда, може ли да се кара така?

Потребителски аватар
K_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот K_Power » Вто 14 фев 2006 15:25

Щом си с карбуратор нямаш ламда сонда. А ламбда търси другаде, в юнитрейд ще те натоварят много, ама много яко. Тя с колко изхода, с два или е с три?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”