Колеги изтече ми антифриза
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Видял съм много добре и сметката съм си направил хубаво. Какво значи, като тръгнем да сменяме термостат дай да сменя радиатор, водна помпа и всички маркучи заедно с него. Знам много добре какъв е риска, надявах се много всичко да е наред, но уви. Добрата новина е, че май е от един от маркучите, сега го гледахме с един приятел. В петък сутринта съм в ДиН в Овча Купел (за утре неможело) и ще видим, няма какво да гадая сега, а и няма аз как да разбера, защото наоколо няма канал, така че чакам. Дано се окаже нещо елементарно въпреки, че сега пак трябва да има изваждане за нов антифриз и т.н. Както и да е здраве да е... 
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
колега,и аз сам с мотор aft но за смяна на помпа и антифриз на 2 години никои нищо не ми е казвал.ако дадеш някаква информация няма да е излишна.чувал сам че на голф 4 са задалжителни,но за 3-те не знаехandro_ написа:balamata написа:Не бях чувал,че след смяна на антифриз може да протече водна помпа.То ако е така,белите хора,които живеят на запад трябва на всеки две години да сменят и помпите заедно с антифриза ли???Защото в повечето западни държави съм сигурен,че хората си сменят на всеки две години антифриза както си го пише в сервизните книжки!!!И едва ли им протичат помпите от тази манипулация.Еб*аси майсторите
А сети ли се,че те сменят помпа на 50 х.км,задължително и че наистина сменят на 2 год антифриз,а не някога,когато жабуняса от несмяна?
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
peachbaby написа:колега,и аз сам с мотор aft но за смяна на помпа и антифриз на 2 години никои нищо не ми е казвал.ако дадеш някаква информация няма да е излишна.чувал сам че на голф 4 са задалжителни,но за 3-те не знаех
Е,ти пък сега да не се уплашиш.Веднъж цялостна подмяна на 2-3-4 години е добре да се прави.
Как се прави - източва се от най-ниската възможна точка - водната помпа,там където е термостата.
Понеже мястото е труднодостъпно,ала-бала и т.н. най-лесно - сваляш долния маркуч на радиатора,отваряш капачката на разширителния съд и каквото изтече,изтече.После един маркуч или с кофи вода наливаш в системата през казанчето - каквото има да излезе...
Този мотор е с антифриз Г12 - червен,обикновено се продава концентриран в 1,5 литрови шишета.Взимаш 2 по 1,5 литра.
След промиването,наливаш 2-те шишета в казанчето (да си сложиш обратно маркуча на радиатора!
Да,знам че е хубаво да се разреди предварително антифриза в правилното съотношение,а не помпата да го смесва,ама така ми е кеф на мен,така го правя
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”