Имам странен проблем понякога НЕ винаги с паленето. Сутрин на студен мотор при студено време ( под 0 градуса ) давам на контакт , исчаквам малко и завъртам. Колата върти стартера обаче не пали , гася веднага , давам пак контакт и лампата на маслото почва да премигва преди да завъртя да запаля , и пак така . И на 3-тия път хоп и си запали все едно не е било. Много редко се случва само на ного студено , но ме нервира .
Маслото е сменено преди 50км. МОТУЛ
Проблем с паленето
- Bobcho_82
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: GU+
Re: Проблем с паленето
krastio написа:......... И на 3-тия път хоп и си запали все едно не е било. Много редко се случва само на ного студено , но ме нервира .
Маслото е сменено преди 50км. МОТУЛ
То хубаво е сменено с Мотул ама какъв? 10W40 10W50 15W50
Може да ти е много гъсто маслото и от там да ти идва проблема и другия въпрос това на бензин ли го прави или на газ?
-
danakoplatec
- Автомобил:
- Двигател:
колега включвам се за твоя проблем защото от седмица две аз имам същия проблем досега за 5 години колата е пасат 1.8 моно никога не съм палил от втория път сега аз мисля 4е имам проблем с единия от датчиците на водата той явно дава сигнал на компютъра и като даде погрешна информация компютъра се бърка и не пали от първия път от втория обаче пали задължително и когато е топла съ6то няма проблем.Имам и един нагревател на колектора които е за студено палене може и той да не функционира например ако има пусково реле или некво друго устрйство та това са основните причини според мен зазапалването от втория път а има и един друго не6то като ресивер на бензинови пари от резервоара той събира изпаренията на бензина и при студено палене явно се продухват и спомагат за по добра смес за запалването. проблемът е най вероятно с едно от тези не6та но аз си мисля за този дат4ик на антифриза той би трябвало да дава инфомация за запалването най вероятно това е проблемът и при теб.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”