Мига лампата за маслото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
MyTpaTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MyTpaTa » Пон 15 дек 2008 18:48

Много благодаря на всички отзовали се и най - вече на колегата emo-gar.Проблема е отстранен.На главата отстрани има един датчик, на който се беше извадило кабелчето.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 15 дек 2008 22:59

MyTpaTa написа:Много благодаря на всички отзовали се и най - вече на колегата emo-gar.Проблема е отстранен.На главата отстрани има един датчик, на който се беше извадило кабелчето.

това е датчика ти за ниското налягане....

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Вто 16 дек 2008 18:45

joker написа:
MyTpaTa написа:Много благодаря на всички отзовали се и най - вече на колегата emo-gar.Проблема е отстранен.На главата отстрани има един датчик, на който се беше извадило кабелчето.

На ААМ пак ли там се намира датчика ?

Потребителски аватар
kiko946
Автомобил: GOLF 3
Двигател: AAZ 1992 g

Мнениеот kiko946 » Вто 16 дек 2008 23:20

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 17 дек 2008 20:16

Бързият написа:
joker написа:

На ААМ пак ли там се намира датчика ?

Може и двата датчика да са накорпуса на масления филтър(при мен е така).....белият е за високото налягане и кафявия за ниското...няма значение къде са защото системата за маслото е една.........

калина
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот калина » Пет 02 яну 2009 12:00

rosen79 написа:Има два датчика за маслото.Един за ниското налягане,и един за високото.Когато колата е на контакт датчика отчита,че няма налягане на маслото(става дума когато не си запалил).След като запалиш и всичко ти е наред лампата трябва да изгасне.Тогава вече е другия датчик,ако нямаш достатъчно налягане на маслото започва да мига и да пищи зумера.Много често този датчик се скапва и пищи без причина.Искарвал ми е акъла веднъж на стария голф.Но щом при тебе гасне,когато запалиш карай спокойно.

Здравей Росен79 и аз имах същия проблем като на стария ти Голф.Карам Г3-1,8,когато е студена колата нямам проблем с датчика,но след като загрее малко започва да мига и да пищи.-от 2000оборота.Като я изфорсирам над 4000 оборота,датчика спира да ми прави същите проблеми.Казват ми,че можело да е от датчика или от таблото.Ти как реши проблема си ?Можеш ли да ми помогнеш?

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 02 яну 2009 12:12

Калина, описаният проблем изисква незабавно измерване на налягането на маслото с манометър(вероятно в сервиз).Сподели какви стойности са отчетени(на топло и студено,празен ход и обороти над 2000),тогава ще разсъждаваме.Рискуваш ако не го направиш :!:

Потребителски аватар
PostMortem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PostMortem » Пон 12 яну 2009 11:28

Днес сутринта запалих колата и отидох да стържа леда по стъклата, като влязох гледам - лампата на маслото мига :o ( равномерно през около 1сек ) Като изфорсирах малко и се оправи. Беше към -10*, дали е възможно да е от това? Маслото е 10w40 сменяно преди около 1500км не съм имал проблеми досега, двигателя направо мърка по принцип :roll:

CKD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CKD » Пон 12 яну 2009 11:52

При мен се размига вчера следобяд след като долях малко масло. На третия път колата запали с леко подаване на газ. След около 2 часа я палих пак като се прибирам и нямаше проблем. Тази сутрин реших да проверя как е маслото след като съм долял. Всичко беше тип топ. Тръгнах да паля и пак същото. При първото даване на контакт лампата свети нормално - без да мига. След което правя опит за запалване (без подаване на газ) и двигателя гасне. Като дам повторно на контакт започва да мига. На третия път вече прибягвам до запалване с подаване на газ, лампата отново мига, но след като запаля изгасва. Може ли да е от студеното време?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”