Маслото мирише на Бензин!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
VTR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VTR » Пет 17 фев 2006 9:58

kokovanev написа:Г 3 1.6 ABU, моно, 75 к.с. Отдушника на картера е точно под всмукателния колектор и моното. Отдолу също почти няма достъп. Ще ми се да прочистя вентилацията на картера, но без да разглобявам половината ДВГ. Някой да е пробвал?

Не съм го свалял, но като го гледам, май достъп има само отгоре и се вижда, че е хванат с планка и болт 10мм за блока. Може и да са два болта но не се вижда. Няма да е чак толкова трудно ако се поразчисти /Въздушния филтър с тръбата/

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 17 фев 2006 20:41

Болтовете са поне 2 бр., независимо, че се вижда само 1. При това са на вътрешен шестограм, доколкото виждам - главата отвън си е цилиндрична. Което в тази теснотия е направо... Лошото е, че за невидимия болт не знам откъде да подхвана. Всмукателен колектор, естествено, не ми се сваля. Може ли въобще да се достигне с инструменти, както колегата предлага? Ще сваля дори и моното, тъкмо ще му видя тампона колко е дърт, но чак колектор...

Потребителски аватар
Ico74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ico74 » Пет 17 фев 2006 21:30

колега сподели като го свалиш тоя отдушник че и аз съм решил да правя същата процедура

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”