не иска да върви на бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
killer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

не иска да върви на бензин

Мнениеот killer » Сря 04 фев 2009 20:13

Здравейте на всички. Имам проблем. Първо колата е Голф 3 1.8 м.и. 93 година. Имам газ и онзи
ден си карам по магистралата, газта свърши и решавам да минавам на бенз, но колата не искаше
да върви. Когато подам газ все есно се спъва и забива предницата. спрях на място и пак по
същия начин като подам газ започва да глъхне и оборотите не се вдигат. Минах на газ и на изпарения
успях да стигна до ОМВ. На следващия ден паля и пак така дори въобще не искаше да работи на бенз,
падат оборотите и гасне. След два-три дни щях да я карам на сервиз, но тя взе че се оправи. Сега
върви нормално само по някога ми прави проблем със запалването. Случва се на въртя повече докато запали.
Между другото винаги пали за бензин(нямам режим, в който да мога да паля на газ). Някой ако може да каже
какъв може да е проблема ще съм му благодарен.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: не иска да върви на бензин

Мнениеот IvanMan » Сря 04 фев 2009 20:47

вариант 1:проблем с бензиновата помпа, при брат ми преди да му изгори помпата, трудно палеше.
вариант 2:компютъра е натрупал грешки и трябва да се ресетне, това става като изключиш клема на акумулатора за 5-10 минути.(така беше при мен на предишния ми голф със същия двигател като твоя, когато натрупаше грешки не държеше обороти на бензин и не вървеше).

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Re: не иска да върви на бензин

Мнениеот dokros » Сря 04 фев 2009 21:08

имах преди време едно ВЕНТО 1.8 93 г. на газ ,точно същите проблеми имах преди да ми изгори бензиновата помпа

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”