Скоростомера не работи
- qzeN
- Автомобил: Golf 3_Golf 6
- Двигател: AFT_CHGA
Скоростомера не работи
Здравейте от днеска съм собственик на Г-3 GT 1,6 AFT колата е просто перфектна много съм доволен.Единственият и проблем е че не отчита скоростта както и темп. на маслото, нивото на бензина и някои от показателите на MFA-то. Някой би ли предложил къде може да е проблема аз предполагам че някой от бушоните е изгорял ама не знам дали не е нещо по сериозно доста ме човърка това
все пак ми е 1-ви Голф
- m2595
- Автомобил: Mercedes W124 250D
- Двигател: OM602
Re: Скоростомера не работи
Според мен проблемът не е в бушона, а в самото табло. Пробвай с друго и пиши какво е станало. 
- qzeN
Не мисля да правя експерименти за сега а и без това не му разбирам все още май ще отида при някой майстор. Странното е че продавача в автосалона каза че всичко работело,но докато разкарвал някакви бъдещи купувачи тогава изключило
1. Скапано табло (най - вероятно).
2. Датчици.
Намираш друго табло, сменяш, пробваш и си правиш изводите.
Успех.
Едит:
Естествено, той и мия климатик се беше скапал за 3 часа, докато отида да занеса парите
. Иначе преди това си бачкал перфектно!
Свалянето на таблото е елементарно (дори и за такива, като мен, дето са с операция на ръцете ... сещаш се).
Мини на някоя сбирка, ще ти покажа как.
2. Датчици.
Намираш друго табло, сменяш, пробваш и си правиш изводите.
Успех.
Едит:
qzeN написа:Не мисля да правя експерименти за сега а и без това не му разбирам все още май ще отида при някой майстор. Странното е че продавача в автосалона каза че всичко работело,но докато разкарвал някакви бъдещи купувачи тогава изключило
Естествено, той и мия климатик се беше скапал за 3 часа, докато отида да занеса парите
Свалянето на таблото е елементарно (дори и за такива, като мен, дето са с операция на ръцете ... сещаш се).
Мини на някоя сбирка, ще ти покажа как.
- m2595
Таблото се сваля много лесно. Аз това упражнение го правя всеки ден(аз нямам проблеми по таблото, обаче постоянно ми се иска да "модифицирам" нещо по него
) Потърси малко из форума, има много теми за откачане на таблото.
- qzeN
Ок ще му мисля утре мерси за отговорите 
- m2595
Айде, от мен да мине, ще те светна как става, за да не търсиш. И така:
Стъпка 1: Поглеждаш към ключа за фаровете. Вляво от него има едно пластмасово капаче. Махаш го внимателно с помощта на тънка плоска отвертка.
Стъпка 2: Трябва да махнеш ключа за фаровете. След като си махнал капачето от стъпка 1, би трябвало да видиш едно чопче отстрани на ключа за фаровете. Натискаш го като едновременно издърпваш ключа към себе си. Може да не махаш буксата към него.
Стъпка 3: След като си махнал ключа за фаровете, ще видиш кръстато болтче. Отвиваш го.
Стъпка 4: Поглеждаш към радиото. Вляво от него има 2 капачета-голямо и малко. Махаш голямото пак с плоска отвертка и под него също има едно кръстато болтче. Отвиваш и него.
Стъпка 5: Трябва да извадиш пластмасата около таблото(тази, на която си отвил болтовете.) Хващаш я и я издърпваш към себе си. Тук трябва малко повечко сила и ряз, но не твърде много. След като я махнеш, ще видиш таблото.
Стъпка 6: Таблото е на 2 болтчета(кръстати)-отвиваш и тях. После лекичко го издърпваш и накланяш надолу(циферблатите да сочат леко към пода). Вкарваш си ръката през пролуката над таблото и търсиш за голяма букса, закачена отзад. Когато я напипаш, ще усетиш и чопчето, което я освобождава. То е в долния й край. Натискаш го и издърпваш буксата.
Стъпка 7: Изваждаш таблото внимателно и си готов!
Монтажът е обратен на демонтажа. Надявам се да съм помогнал! Успех с ремонта!
Стъпка 1: Поглеждаш към ключа за фаровете. Вляво от него има едно пластмасово капаче. Махаш го внимателно с помощта на тънка плоска отвертка.
Стъпка 2: Трябва да махнеш ключа за фаровете. След като си махнал капачето от стъпка 1, би трябвало да видиш едно чопче отстрани на ключа за фаровете. Натискаш го като едновременно издърпваш ключа към себе си. Може да не махаш буксата към него.
Стъпка 3: След като си махнал ключа за фаровете, ще видиш кръстато болтче. Отвиваш го.
Стъпка 4: Поглеждаш към радиото. Вляво от него има 2 капачета-голямо и малко. Махаш голямото пак с плоска отвертка и под него също има едно кръстато болтче. Отвиваш и него.
Стъпка 5: Трябва да извадиш пластмасата около таблото(тази, на която си отвил болтовете.) Хващаш я и я издърпваш към себе си. Тук трябва малко повечко сила и ряз, но не твърде много. След като я махнеш, ще видиш таблото.
Стъпка 6: Таблото е на 2 болтчета(кръстати)-отвиваш и тях. После лекичко го издърпваш и накланяш надолу(циферблатите да сочат леко към пода). Вкарваш си ръката през пролуката над таблото и търсиш за голяма букса, закачена отзад. Когато я напипаш, ще усетиш и чопчето, което я освобождава. То е в долния й край. Натискаш го и издърпваш буксата.
Стъпка 7: Изваждаш таблото внимателно и си готов!
Монтажът е обратен на демонтажа. Надявам се да съм помогнал! Успех с ремонта!
- qzeN
Благодаря за изчерпателното обяснение
много ми помогна
- qzeN
Оправих го проблема беше в буксата не правеше добър контакт
добре че не излезе нещо по голямо