Маркуч за маслените изпарения
Re: Маркуч за маслените изпарения
Колега за този маркуч големия вече нямам идей,той е мн голям и нз от какво ще пасне. А до клапата трябва да я има според мен,от там се определя колко въздух да влиза в двг.Все едно аз да махна моята клапа тази за която ти говориш дроселовата и двг ми да работи добре,невъзможно е.Клапата е нужна на 100%. Ако измисля нещо за маркуча ще пиша :p
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тази клапа доста често се скапва от маслените пари и отказва да работи правилно. При мен след изкарването на маркуча за картерните газове, колата осезаемо вървеше повече, нямаше замисляне или колебание, направо си ускоряваше много добре. За сметка на това миризмата в купето беше отвратителна, особено сутрин, когато запаля и чакам няколко минутки да загрее двигателя. Карах така 2 дни и си върнах обратно маркучето. Решението е чисто нова тръба, която не ми се мисли колко ще струва. Доколкото разбрах клапичката вътре неможе да се смени 
- peachbaby
- Автомобил:
- Двигател:
колега,не си ме разбрал правилно.не дроселовата клапа ами на самото отклонение за маркуча за картерните газове има малка клапичка в големия маркуч.тя може би спира маслените боклуци да не ходят кам дроселовата клапа.така предполагам.KoKo88 написа:Колега за този маркуч големия вече нямам идей,той е мн голям и нз от какво ще пасне. А до клапата трябва да я има според мен,от там се определя колко въздух да влиза в двг.Все едно аз да махна моята клапа тази за която ти говориш дроселовата и двг ми да работи добре,невъзможно е.Клапата е нужна на 100%. Ако измисля нещо за маркуча ще пиша :p
Ахам, ама си нямам и на представа за какъв вид маркуч ми говориш,моя не е такъв и затва не съм се интерисувал,но ако ми хрумне нещо ще пиша.
-
Symptom
- Автомобил:
- Двигател:
Леле що си е полемика за тоз маркуч. Трабата е пълна техническа недомислица ж стил "да угодим на еколозите"
1.Набива горещ въздух в смукателниа тракт...какво става с плътността на въздуха...намалява, сещаме се до какво води.
2.Самото моно се шашави...познайте какви стойности дава температурния сензор...
3.Кой въздух отива пръв до мотора...естествено този мазния и топлия( ужас как прозвуча)..
4.Клапата и сензора се затлачват с чернилки до безобразие.
След всичко това очаквате голфето да бяга? абсурд.
Решението, ,на изхода на сдвоения маркуч ( 1.8 ABS) си слагате една преходна метална трабичка , 4 см и стягате с скоба, на нея маркуч, моя е воден ,жълт, и си го пускате отзад на алуминиевата преграда откъм колектора има един джоб, пасва там и отива наляво надолу.Няма мирис, колата се храни с свеж въздух, варвежа особено лятото е супер, икономия дава щотото се подобрява работата , не мирище от парното грам.Така карам 3 година моното е чисто колата си варви перфектно,. Много поздрави на немеца за техническите недомислия точно този модел.Ферман мога да изпиша
1.Набива горещ въздух в смукателниа тракт...какво става с плътността на въздуха...намалява, сещаме се до какво води.
2.Самото моно се шашави...познайте какви стойности дава температурния сензор...
3.Кой въздух отива пръв до мотора...естествено този мазния и топлия( ужас как прозвуча)..
4.Клапата и сензора се затлачват с чернилки до безобразие.
След всичко това очаквате голфето да бяга? абсурд.
Решението, ,на изхода на сдвоения маркуч ( 1.8 ABS) си слагате една преходна метална трабичка , 4 см и стягате с скоба, на нея маркуч, моя е воден ,жълт, и си го пускате отзад на алуминиевата преграда откъм колектора има един джоб, пасва там и отива наляво надолу.Няма мирис, колата се храни с свеж въздух, варвежа особено лятото е супер, икономия дава щотото се подобрява работата , не мирище от парното грам.Така карам 3 година моното е чисто колата си варви перфектно,. Много поздрави на немеца за техническите недомислия точно този модел.Ферман мога да изпиша
Колега радвам се за теб,че има само положителни данни. При мен (2.0 115hp. 2E GTI) Когато преди две седмици направих това с маслените пари,ок всичко супер варвежа доста се овеличи... Но разхода двойно скочи,карам я моята кола само градско и на къси разтояния и все пак е зима,нз може от това да е но мн харчи... Лятото може би няма да е така или просто моят мотор си е такъв. Успех
- генгер
- Автомобил: GOLF_IV_1600_SR
- Двигател: AKL_101кс
тая тръба не отива ли в канастъра
..........
-
VaNk0_1
- Автомобил:
- Двигател:
Значи въпросното маркуче дето влиза отдолу в моното от едната страна и по тясно(от тази на моното), а от другата е по-широко... Взех си 1 маркуч за лада 2,10лв. резнах го малко ама той 1 диаметър кво да правя кво да правя вкарах го навътре
Надявам се това не пречи...Но ви давам идеи, а ми казаха че оригиналния е 20 лева...
-
Symptom
- Автомобил:
- Двигател:
Колега КоКо88.... случайно да си със спортен филтър зимъска ?
Колега само лятото,зимата не съм щото с тея локви.... знаеш как е по нашите пътища... 
- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Е, последно , колко струва шибания маркуч, щото и моя е за смяна...Ще ходя да сменям туй - онуй, ангренажен ремък и ролка, та ще е удачно да смена и маркуча (Голф 3 GT 101кс, "96г. АЕК).Гледам тука едни цифри, ако е 20- 30 лева -О.К. ама за 90 - 120 лева хмммммммм 
- Wish_Master
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Цени преди 9 месеца в Автотрейд - Варна:
пластмасовата тръба - 78лв
гумения шлаух - 23лв
пластмасовата тръба - 78лв
гумения шлаух - 23лв
- zloby3400
- Автомобил: Golf III