проблем с алармата на Голф 3
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
проблем с алармата на Голф 3
колеги доста четох тук за проблеми с алармите,но не видях точно като моя проблем и викам да питам за помощ!та значи всичко си беше наред до вчера,когато забелязах че при отключване и заключване с дистанциооното на алрмата тя не пищи,дистанционното работи,реагира,но нямам звук и при удар не се задейства алармата,нито при отворени врати!!сирената мисля че работи,понеже днес се рових по алармата и откачих захранващия кабел кам сирената и тогава се чуваше звук от нея като допирах кабелите,но май шоковия датчик не работи! някой има ли идея от какво може да е и как да го оправя?благодаря предварително! 
-
eng.Kostadinov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравей, колега
Би ли могъл да ни упътиш малко повече. Алармата ти заводска ли е (сиреч да е монтирана фабрично при производството), тъй като факта че си я откачал ме навежда на мисълта че е пиезокристална сирена на допълнително монтирана аларма. Доколкото разбирам ти заключва вратите, и единствено нямаш звукова сигнализация. Забелязал ли си дали като активираш алармата и мигачите мигват (светлинна сигнализация). Направи експеримент да заключиш с дистанционното, но да отключиш с ключа и да отвориш вратата. тогава ако алармата работи то трябва да се задейства. Ако сирената е допълнително монтирана, то би трябвало при подаване на 12 волта да пропищи. Ако обаче ще го правиш те съветвам да свържеш към сирената някакво последователно съпротивление, за да намалиш тока. Ако е заводска алармата си провери бушоните, но те съветвам при всички случаи да ги провериш. Можеш също така да провериш, дали някое реле по алармата ти не е залепнало. Да е имало някакви симптоми преди това да се случи? Правил ли си нещо по имобилайзера и ако да можеш ли да я запалиш при включена аларма? Опитай по всякакъв начин да я задействаш, а именно като отваряш врати и капаци при включена аларма. Обикновено на алармите няма кой знае какво да им се разваля, така е възможно проблема ти да е от някое реле или някой силов елемент по веригата. Провери си и захранването. Предполагам и колегата radotom, който за крадко наричам бай-Радко
и също е по електрониката, също би могъл да ти даде безценни съвети. Надявам се да съм помогнал.
Поздрави
Би ли могъл да ни упътиш малко повече. Алармата ти заводска ли е (сиреч да е монтирана фабрично при производството), тъй като факта че си я откачал ме навежда на мисълта че е пиезокристална сирена на допълнително монтирана аларма. Доколкото разбирам ти заключва вратите, и единствено нямаш звукова сигнализация. Забелязал ли си дали като активираш алармата и мигачите мигват (светлинна сигнализация). Направи експеримент да заключиш с дистанционното, но да отключиш с ключа и да отвориш вратата. тогава ако алармата работи то трябва да се задейства. Ако сирената е допълнително монтирана, то би трябвало при подаване на 12 волта да пропищи. Ако обаче ще го правиш те съветвам да свържеш към сирената някакво последователно съпротивление, за да намалиш тока. Ако е заводска алармата си провери бушоните, но те съветвам при всички случаи да ги провериш. Можеш също така да провериш, дали някое реле по алармата ти не е залепнало. Да е имало някакви симптоми преди това да се случи? Правил ли си нещо по имобилайзера и ако да можеш ли да я запалиш при включена аларма? Опитай по всякакъв начин да я задействаш, а именно като отваряш врати и капаци при включена аларма. Обикновено на алармите няма кой знае какво да им се разваля, така е възможно проблема ти да е от някое реле или някой силов елемент по веригата. Провери си и захранването. Предполагам и колегата radotom, който за крадко наричам бай-Радко
Поздрави
- Lifeguard
колега има светлинна сигнализация,като натискам дистанционното светват мигачите,но не реагита на удар,нито на отворени врати,само отключвам и заключвам сега с дистанционното,но все едно нямам аларама,но ако тр да съм честен преди околко месец пак беше ми направила проблем,но тогава беше точно обратното,тогава пък достанционното не бачкаше,а алрмата се включваше,когато си иска горе-долу и трудно я спирах,не е заводска алармата,съмнява ме че има лоша връзка някаде или дето викаш ти реле и наи вече тоя шоков датчик,ама не мога да се сетя каде го гледах че е вързан при мен,ами беше долъ в прага или в гредата от пред до левия ми крак!имам едно реле пише 30 на него от пред при двигатела,някои ми беше казал че е за лармата,но как да го пробвам дали бачка,то друго реле има ли? мерси колега за съветите много!eng.Kostadinov написа:Здравей, колега
Би ли могъл да ни упътиш малко повече. Алармата ти заводска ли е (сиреч да е монтирана фабрично при производството), тъй като факта че си я откачал ме навежда на мисълта че е пиезокристална сирена на допълнително монтирана аларма. Доколкото разбирам ти заключва вратите, и единствено нямаш звукова сигнализация. Забелязал ли си дали като активираш алармата и мигачите мигват (светлинна сигнализация). Направи експеримент да заключиш с дистанционното, но да отключиш с ключа и да отвориш вратата. тогава ако алармата работи то трябва да се задейства. Ако сирената е допълнително монтирана, то би трябвало при подаване на 12 волта да пропищи. Ако обаче ще го правиш те съветвам да свържеш към сирената някакво последователно съпротивление, за да намалиш тока. Ако е заводска алармата си провери бушоните, но те съветвам при всички случаи да ги провериш. Можеш също така да провериш, дали някое реле по алармата ти не е залепнало. Да е имало някакви симптоми преди това да се случи? Правил ли си нещо по имобилайзера и ако да можеш ли да я запалиш при включена аларма? Опитай по всякакъв начин да я задействаш, а именно като отваряш врати и капаци при включена аларма. Обикновено на алармите няма кой знае какво да им се разваля, така е възможно проблема ти да е от някое реле или някой силов елемент по веригата. Провери си и захранването. Предполагам и колегата radotom, който за крадко наричам бай-Радкои също е по електрониката, също би могъл да ти даде безценни съвети. Надявам се да съм помогнал.
Поздрави
-
eng.Kostadinov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравей отново,
първо искам да ти благодаря за информацията. Към проблема - силно ме съмнява, че всичко ти е наред, а просто сирената ти не свири. На алармата няма кой знае какво да и се развали, тъй като обикновено е един микропроцесор и малко периферия. Шоковия датчик го остави при положение че като отваряш вратите при пусната аларма и при все не се задейства звукова сигнализация - сиреч мълчи си голфа като стар комунист пред изтезания
пробвай да я измериш тази сирена с някой мултицет. Друго, което можеш да провериш, е дали като ритнеш гумата достатъчно силно, че да трябва да се задейства аларамата дали има светлинна сигнализация (мигачите да премигват). Виж да не си правил някакви диверсии по свързването на сирената, тъй като тя си има поляритет (поне би трябвало). Да си забелязвал да грачи преди да спре да свири изобщо колата, или от веднъж ни вопъл ни стон. Да се върна на датчиците - ако от шоковия датчик не се включва алармата и предположим, че той си е заминал, то поне от датчиците на вратите трябва да се включва, тъй като това е нещото което всички автоаларми имат. Лесно можеш да провериш дали ти работят датчиците на вратите като отвориш някоя от предните врати (тъй като със сигурност те имат датчици) и гледаш дали лампата вътре в купето светва, когато се отвори вратата. Провери за кофти връзки и дали има захранване по алармата (99% ще има). Виж си батерията на дистанционното, ако е правило проблеми с обхвата. Не на последно място трябва да пробваш да пуснеш алармата от дистанционното - това става като при включена аларма натиснеш пак бутона за включването и.
Относно релето за алармата - не съм абсолютно сигурен, но при заводска аларма би трябвало да има реле в бушониерата. Ако те съмнява то, можеш да го извадиш и да видиш дали алармата ще работи, макар че като ти заключва и има светлинна сигнализация, логично е да се провери сирената първо. Други релета има вътре в алармата. Те включват по мощните консуматори като звукова сигнализация, мигачи и др.
Поздрави
първо искам да ти благодаря за информацията. Към проблема - силно ме съмнява, че всичко ти е наред, а просто сирената ти не свири. На алармата няма кой знае какво да и се развали, тъй като обикновено е един микропроцесор и малко периферия. Шоковия датчик го остави при положение че като отваряш вратите при пусната аларма и при все не се задейства звукова сигнализация - сиреч мълчи си голфа като стар комунист пред изтезания
пробвай да я измериш тази сирена с някой мултицет. Друго, което можеш да провериш, е дали като ритнеш гумата достатъчно силно, че да трябва да се задейства аларамата дали има светлинна сигнализация (мигачите да премигват). Виж да не си правил някакви диверсии по свързването на сирената, тъй като тя си има поляритет (поне би трябвало). Да си забелязвал да грачи преди да спре да свири изобщо колата, или от веднъж ни вопъл ни стон. Да се върна на датчиците - ако от шоковия датчик не се включва алармата и предположим, че той си е заминал, то поне от датчиците на вратите трябва да се включва, тъй като това е нещото което всички автоаларми имат. Лесно можеш да провериш дали ти работят датчиците на вратите като отвориш някоя от предните врати (тъй като със сигурност те имат датчици) и гледаш дали лампата вътре в купето светва, когато се отвори вратата. Провери за кофти връзки и дали има захранване по алармата (99% ще има). Виж си батерията на дистанционното, ако е правило проблеми с обхвата. Не на последно място трябва да пробваш да пуснеш алармата от дистанционното - това става като при включена аларма натиснеш пак бутона за включването и.
Относно релето за алармата - не съм абсолютно сигурен, но при заводска аларма би трябвало да има реле в бушониерата. Ако те съмнява то, можеш да го извадиш и да видиш дали алармата ще работи, макар че като ти заключва и има светлинна сигнализация, логично е да се провери сирената първо. Други релета има вътре в алармата. Те включват по мощните консуматори като звукова сигнализация, мигачи и др.
Поздрави
- Lifeguard
мерси за помоща клега,ама нали ти казвам че алармата не ще да се задейства по никакъв начин,само едното ми копче действа само за отключване и заключване!датчиците на вратите бачкат,пробвал сам ги,дригите копчета по дистанц. като ги натисна само ми примигват мигачите и нищо друго не става,демек не функционират!за сирената мисля че бачка,свързана е както трябва,не знам къде е проблема ужас!не съм и ходил по майстори още!не знам къде са тия релета,не е заводска алармата,бушон алрамата има ли?каде стой?колкото и да я ритам тая кола не се задейиства нито звук,нито светлини.при отворена ерата сащо не тръгва!мерси мн все пак,поздрави и на теб!eng.Kostadinov написа:Здравей отново,
първо искам да ти благодаря за информацията. Към проблема - силно ме съмнява, че всичко ти е наред, а просто сирената ти не свири. На алармата няма кой знае какво да и се развали, тъй като обикновено е един микропроцесор и малко периферия. Шоковия датчик го остави при положение че като отваряш вратите при пусната аларма и при все не се задейства звукова сигнализация - сиреч мълчи си голфа като стар комунист пред изтезанияпробвай да я измериш тази сирена с някой мултицет. Друго, което можеш да провериш, е дали като ритнеш гумата достатъчно силно, че да трябва да се задейства аларамата дали има светлинна сигнализация (мигачите да премигват). Виж да не си правил някакви диверсии по свързването на сирената, тъй като тя си има поляритет (поне би трябвало). Да си забелязвал да грачи преди да спре да свири изобщо колата, или от веднъж ни вопъл ни стон. Да се върна на датчиците - ако от шоковия датчик не се включва алармата и предположим, че той си е заминал, то поне от датчиците на вратите трябва да се включва, тъй като това е нещото което всички автоаларми имат. Лесно можеш да провериш дали ти работят датчиците на вратите като отвориш някоя от предните врати (тъй като със сигурност те имат датчици) и гледаш дали лампата вътре в купето светва, когато се отвори вратата. Провери за кофти връзки и дали има захранване по алармата (99% ще има). Виж си батерията на дистанционното, ако е правило проблеми с обхвата. Не на последно място трябва да пробваш да пуснеш алармата от дистанционното - това става като при включена аларма натиснеш пак бутона за включването и.
Поздрави
- juliyan7777
- Автомобил:
- Двигател:
- Lifeguard
Re: проблем с алармата на Голф 3
алармата е SACA Plus даже не я знам кво производство е,но ми се струва че някъде има лоша маса ли де да знам,лоша връзка някъде,щото като мина през някоя по голяма дупка и ми прецъква алармата и аварийните примигват,за сега пак само откл и заключван с нея и нищо друго,имам друга аларма и се чудя дали може може направо нея да сложа в буксата дето е вързана старата,дали ше стане,ако куплунзите са едни и същи? 
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
Lifeguard написа:алармата е SACA Plus даже не я знам кво производство е,но ми се струва че някъде има лоша маса ли де да знам,лоша връзка някъде,щото като мина през някоя по голяма дупка и ми прецъква алармата и аварийните примигват,за сега пак само откл и заключван с нея и нищо друго,имам друга аларма и се чудя дали може може направо нея да сложа в буксата дето е вързана старата,дали ше стане,ако куплунзите са едни и същи?
ако имаш схема на старата и новата ще стане...
- Lifeguard
оказа се софтуерен проблема колеги,паметта била забила или нещо от сорта и отидох при един майстор и той още като чу какво прави алармата и вика "аха ясно" и взе една малка желязна щипка(нещо остро беще)и не знам точно къде и как,щото не видях,ама даде май нещо на късо там по кабелите на платката бутна нещо,но тя изпищя и тръгна пак и майстора ми вика"нищо и няма вече,дай 10 лв. и бягай"
май ресетна паметта по някакав начин(така и не каза как и какво е).алармата ми е ТОП ГЪН и често давали такива дефекти,особено ако акумулатора падне поd 11 волта,че така дo сега е добре и съм доволен от старата алармица 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”