проблем с перката на радиатора-РЕШЕНО!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gsisport
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с перката на радиатора

Мнениеот gsisport » Съб 21 мар 2009 1:33

Fripon_X написа:
gsisport написа:
Fripon_X написа:Дръпни единия кабел който отива от датчика към перката и го сложи на акумолатора директно ако ти зажърти перката значи е нарет и датчика ти е за смяна. Един датчик ти е околу 20 левчета и ти трябва майче един клиуч 20 или 22 за монтажа и след това околу 1.5 литра натифриз и водиза околу 2 литра. Успех.
П.С.
А нивото на водата гледал ли си го???? Наред ли е???

Колега не е задължително толкоз антифриз да се налива
ако е по сръчен човек изтичат не повече от 200-300 мл. Иначе и аз скоро имах подобен проблем не вкючваше перката смених датчик за 10 лева и пак не включваше.Накрая се оказа че първата степен на вентилатора на радиатора е дала фира и заработва чак преди червеното
реших си проблема като размених кабелите и сега, когато датчика подаде сигнал за 1 ва скорост на перката заработва по бързата и съответно по бързо охлажда и по-кратко върти.Успех...

Ами какво да ти кажа може да е бърз и ако е евала но аз като имах проблем с радиатора и датчика направо си долях литър литър и половина антифриз и до горе с вода колко вода не знам. А и е по добре да си смени антифриза че колко ръжда може да има в него само той си знае.
По отношение на термостатите наистина на доста местта не са качествени. Слава богу че при мене до сега рекламация няма.
А само да поясня защо направо не си вземеш нов радиатор. Струва ти околу 100 лева и забравяш.

В Ем комплект 33 е 65 лева с 1 год гаранция аз съм с такав втора година няма грижи.

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Re: проблем с перката на радиатора

Мнениеот PuShE_ » Съб 21 мар 2009 19:17

проблема вече е решен,след няколко часа идиотщини се разбра че самия уред на таблото се е прецакал и показва с 2 деления повече,когато стрелката трябва да е по средата тя е на края,имах само запушен отвор за обезвъздушителния маркуч на радиатора и до там :) благодаря на всички които изказаха мнения за решаването на проблема :обичам ви love.vw

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Re: проблем с перката на радиатора-РЕШЕНО!

Мнениеот PuShE_ » Съб 21 мар 2009 19:27

а на някои да му се намира този уред или поне да ме насочи някаде кадето мога да го купя :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”