Проблем с инжекция на фолксваген
Проблем с инжекция на фолксваген
Здравейте колеги.От четри години се возя с БОРА 2000 кубика производство 2001г.Имам проблем. Моля за някакво предложение.Колата ми почна да губи мошност от време на време .С натискане на гаста и пускане , така последователно колата ту е спъната ту тръгва. така я карах няколко дни, докато почна да прекъсва и да не работи дори и на малките обороти.Влезнах в специализиран сервиз за изчистване на дроселна клапа и обучение на същата за работа.Прекъсването се оправи но колата си остана спъната.при повторно влизане в сервиза ми казаха че няма отчетени никакви грешки, пробваха и с друг дебитомер,замериха и налягането на горивото и всичко по колата си било наред.колата ми продължава да е спъната. Моля за съвет по случая.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с инжекция на фолксваген
rudoni написа:пробвай с откачен катализатор
Това и може дюзите да са се позадръстили от смотаното гориво в България. Сипи и на Бората Карера 100 и подкарай на ръчка!
катализатора го свалих преди 10000км,не е от него.Забравих да спомена че бората има газов инжексион,и на гас е същият проблем,което ме навежда на мисълта че може да е от въздуха, защото той е общото между двете горива.При рязко настъпване на газта се чува някакво засмукване на въздух около дроселната клапа,а при бавно настъпване не се чува.Незнам при инжексиите дали при рязко настъпване се дозира допълнително гориво.
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Това за което говориш е допълнителна дюза за студено палене работи само при отрицателни температури и е само при палене!
[quote="balkanmen"]катализатора го свалих преди 10000км,не е от него.Забравих да спомена че бората има газов инжексион,и на гас е същият проблем,което ме навежда на мисълта че може да е от въздуха, защото той е общото между двете горива.При рязко настъпване на газта се чува някакво засмукване на въздух около дроселната клапа,а при бавно настъпване не се чува.Незнам при инжексиите дали при рязко настъпване се дозира допълнително гориво.[/quote
как може да вярваш на нашите горива ? какво е това преди 10000 км? днес върви ОК утре я няма никаква!?/не твоята - пример/на място форсира ли се? отзад излизат ли газовете под налягане или умряло ? провери тези неща . наскоро имах същия проблем с един сеат. предния ден -пушка , на следващия сдухан? "въглена" в катализатора се спекъл и оформил тапа на изхода ! само разхлабих болтовете и колата изрева!
издъних катализатора и е ОК! пробвай не е скъпо !
и тогава се чуваше съскане от към колекторите- на опитващите се да се върнат газове обратно назад . огледай и пробвай преди да даваш луди пари ,че такива като мен ги търсят!
Христос воскресе българи!
как може да вярваш на нашите горива ? какво е това преди 10000 км? днес върви ОК утре я няма никаква!?/не твоята - пример/на място форсира ли се? отзад излизат ли газовете под налягане или умряло ? провери тези неща . наскоро имах същия проблем с един сеат. предния ден -пушка , на следващия сдухан? "въглена" в катализатора се спекъл и оформил тапа на изхода ! само разхлабих болтовете и колата изрева!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”