Проблем с парно на Венто

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
fogarti
Автомобил:
Двигател:

Проблем с парно на Венто

Мнениеот fogarti » Чет 16 апр 2009 16:18

Здравейте,
Знам,че по темата е писано много и се извинявам предварително ако дублирам някоя, но от това което прочетох във връзка със тази тема не можах да намеря отговор на моя проблем и затова искам да се обърна към хора които са се сблъскали със нещо близко до това или имат някакво правдоподобно обяснение на проблема.
И той е следния:Вкарване на пара във купето при включване на парното(колата е със термотроник).
Като уточнявам,че са сменени радиаторче на парното,филтър на купето,каналите за изтичане на водата от горната вътрешна страна на калниците са изчистени и смятам че филтъра за купето не се мокри от някъде за да се получава този ефект.Мисля,че губи по малко антифриз и ми е много интересно къде отива.Като парата която излиза не ми прилича на антифриз,защото няма неговия мирис и не е мазна.Ще спомена и нещо което незнам дали ще има връзка със това но все пак ще го кажа:според мен колата загрява повече от необходимото и стрелката ми стои на 100 градуса когато загрее,а въздуха който влиза във купето от парното е повече от топъл,може би на една крачка от това преди да се превърне във пара.Поне така ми се струва на мен.Накратко е това.Ако някой има някакво смислено обяснение по темата,ще се радвам да го чуя.Да не забравя,че всичко това се отнася за VW Vento 2.0/115к.с.Благодаря предварително :)

tsenov.y
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с парно на Венто

Мнениеот tsenov.y » Пон 27 апр 2009 14:15

Здравейте и от мен, аз имам сходен проблем. Имам Vento 1.8/90к.с./94г.. От известно време се опитвам да разбера дали това, което се случва с колата ми е нормално. Та значи, когато карам в града на втора/трета ми качва 100градуса, след което се включва перката и сваля до към 93-4 градуса и после пак до 100градуса. Когато е на място и загрее колата (без много натоварване) перката се включва на около 96-97 градуса и сваля до 91-92. Притеснява ме това, че качва тези температури при сегашното време, а когато навън стане по топло може да се влоши :cry: . Смених си наскоро термостата, новия отваря на 87 градуса. Сега мисля да сменя и датчика на перката. Ще се радвам ако споделите мнение, дали случващото се е нормално или не. Инъче нямам проблем с парното, както предишния колега, единствено подържането на температура. Слушал съм всякакви майстори, които не съм сигурен, че разбират много и всеки ми казва различно. Един ми каза, че за голф3 и венто било нормално да държи такава температура. Надявам се на експертно мнение, тъй като ми писна да го мисля този проблем.

п.с. Много си харесвам Венто-то и ми се иска да разреша проблема преди да се е задълбочил :)

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с парно на Венто

Мнениеот alex_zazy » Пон 27 апр 2009 18:39

Перка със 2 степени 1 се пуска на 95* 2 се пуска на 102* Нормално е като се пусне 2 степен да охлади и температурата да падне!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”